Публикация

БЛС приключи сделката за Дом на лекаря

БЛС приключи сделката за Дом на лекаря

Малко пред  122-рата годишнина от основаването на Лекарския съюз българските медиците най-накрая имат свой собствен дом.

 

Български лекарски съюз приключи сделката по придобиването на нова сграда, която да бъде своеобразен дом на медиците. Тя се намира на ул. „Доспат" в София, до болница „Пирогов".  Предстои Централа на БЛС, която години наред се помещаваше в Националния център по обществено здраве и анализи (бул. „Акад. Иван Евстратиев Гешов“ 15) да бъде преместена в новата сграда.

 

Припомняме, че през месец май, тази година, 74-тият Събор на Съсловната организация реши да инвестира и даде мандат на Управителния съвет на Български лекарски съюз за започване на преговори за закупуване на сграда на лекарите в столицата. Така след месеци усилена работа сделката вече е факт.

 

Закупуването на сградата от Български лекарски съюз не е обвързано по никакъв начин с парцела в двора на Медицинска академия, който е собственост на Съсловната организация и на който към този момент няма възможност да бъде построена сграда, заради съдебен спор.

 

Български лекарски съюз е второто учредено в световен мащаб сдружение на медици с над 32 000 члена към този момент, които за първи път, след повече от век, ще имат свой собствен дом!

Коментари