Публикация

Пациенти протестираха в защита на д-р Елмира Павлова

Десетки пациенти се събраха в двора на Раковата болница в София, за да протестират срещу намерението на ръководството на лечебното заведение да освободи от длъжност управителката на Националния онкологичен медицински център (НОМЦ) д-р Елмира Павлова.


НОМЦ е специализирано звено за доболнична медицинска помощ на пациенти с онкологични заболявания. Д-р Павлова е назначена на поста си след конкурс, а до края на мандата й остава още година и половина. Въпреки това директорката на Специализираната болница за активно лечение по онкология доц. Здравка Валерианова е решила да прекрати предсрочно договора й, възползвайки се от съществуваща правна възможност.

Мотивите за това решение не са напълно ясни, но протестиращите пациенти са категорични, че д-р Павлова е прекрасен специалист и достоен човек.

По време на протеста бяха издигнати плакати с искане за оставката на доц. Валерианова и за прекратяване на „своеволията” по отношение на д-р Елмира Павлова.

Пациентите изразиха недоумението си защо качествен медицински специалист и успешен ръководител трябва да бъде отстранен. Те посочиха, че по време на мандата на д-р Павлова НОМЦ от финансова загуба е излязъл на печалба, а тяхното обслужване в центъра е качествено и безотказно.

В деня на протеста доц. Валерианова не коментира решението на борда на болницата да освободи д-р Павлова.

Пациентите са категорични, че до окончателното решение в полза на д-р Елмира Павлова ще се събират всяка сряда от 09.00 ч. в двора на болницата.

Коментари