Публикация

Сезонни инфекции – пациентът пита, проф. Тодор Кантарджиев отговаря

Сезонни инфекции – пациентът пита, проф. Тодор Кантарджиев отговаря

През ноември в страната бяха регистрирани първите случаи на грипния щам A(H3N2). Здравните власти прогнозират епидемичното разпространение на вируса да започне още през декември,

 

като пикът се очаква да бъде в края на януари 2023 г. 

 

Медицинските специалисти са добре подготвени, за да разпознаят типичните симптоми на грипа и да изпишат правилното лечение. Въпреки това има няколко отворени въпроса, които притесняват много от хората. Един от тях е насочен към спецификите на лечението при децата и тревогите на майките и татковците. Важен е и въпросът за навременната профилактика на грипа

какви противовирусни средства могат да се използват?  

Антибиотичното лечение, често прилагано без необходимост, също е сериозен въпрос, който е добре да бъде изяснен. Много хора имат притеснения, свързани с връзката между затихващата епидемия от COVID-19 и сезонните дихателни инфекции. Наличието на стомашно-чревни разстройства също е тема, върху която може да се хвърли повече светлина. 

 

Ecopharm Digital Health организира виртуално събитие на тема „Има ли заболяване „настинка“ и кога антибиотикът е наложителен“, в което всеки може да зададе своите въпроси. Отговор ще дава изтъкнатият специалист проф. Тодор Кантарджиев. 

Може да се включите в дискусията тук. 

 

 

Коментари

Настинката е временно лабилно състояние, което може да се задълбочи или не, в зависимост от ситуацията и какви мерки си предприел! И изобщо не са необходими лекарства освен загряващи!
Като това може да стане с естествени напитки!