Публикация

Д-р Иван Маджаров: Продължаващото медицинско образование трябва да е задължително

Д-р Иван Маджаров: Продължаващото медицинско образование трябва да е задължително

Продължаващото обучение на лекарите трябва да бъде задължително, заяви д-р Иван Маджаров по време на Powers Summit - иновативната платформа за градивен, оперативен диалог, лице в лице между властта, бизнес лидерите, науката и гражданския сектор.

 

Председателят на БЛС участва в приоритетен панел „Здравеопазване по време на криза“.


Д-р Маджаров обяви, че

държавата е длъжник за осигуряването на кадри

„Няма никъде изискване за продължаващо обучение. Смятаме, че е дошло крайно време това да се случи“, добави той и припомни, че екип от експерти е разработил проект на модел за остойностяване на лекарския труд, който предстои да бъде защитен пред министерствата на здравеопазването и на финансите, като подчерта, че продължаващото обучение на медиците трябва да бъде задължително.

По-актуално към момента е гарантирането на капацитета на системата на здравеопазването, отколкото подобряването ѝ, защото някак изтървахме момента, в който стигнахме пропастта. Повишаването на средствата, което очакваме да се случи, трябва да е насочено към гарантиране на кадровата устойчивост на системата.

На форума „Власт, чувай!“ присъстваха народни представители, министри, дипломати и др.

Коментари

Не задължително!

А Абсолютно задължително!

Не маже лекар със средновековни знания да предложи качествена медицинска помощ!
Според регламента на Закона за Здравето!

Да не можеш ти да се разбереш с него на чист Български език!

Според този регламент средствата в чл. 80 от Закона за Здравето са нелегитимни! От където следва , че Закона за Здравното осигуряване също е нелегитимен! От където следва, че Националния рамков договор е нелегитимен! И тъй като медицинските кадри сключили договор с НЗОК, както и самата НЗОК не могат да предложат услугите цитирани в т. 1 от ал. 2 на чл. 81 от Закона за Здравето при условието цитирано в т. 4 от същата алинея на същия този чл. 81 от Закона за Здравето, също са нелегитимни и Противоконституционни! Тъй като чрез всичко това, заедно със съдържанието на чл 190, ал. 1 от Закона за Здравето, нито едно от тези не може да изпълни условията постановени в т. 1 и т. 4 от ал. 2 на чл. 81 от Закона за Здравето. С което се отнемат Конституционните права на Българските граждани!