Публикация

14 деца на починали от Covid-19 медици с финансова подкрепа в навечерието на Коледа

14 деца на починали от Covid-19 медици с финансова подкрепа в навечерието на Коледа

14 деца на медици, загубили битката с Covid-19, получиха финансова подкрепа в навечерието на Рождество Христово. Точно преди две години, в навечерието на най-светлите празници, Българският лекарски съюз, с подкрепата на Ники Кънчев, Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и доброволческите организации „Защото сме хора“ и „Благодаря Ви, че Ви има“ стартира инициативата за финансово подпомагане на децата на починалите от Covid-19 медици под надслов: „За децата на героите в бяло”.

През 2022 г. в дарителска сметка на кампанията бяха събрани 8 953 лв.

С тях се подпомагат финансово 14 деца между 5 и 17 години.


С цел прозрачност, всички събрани средства от инициативата бяха разпределени от комисия към Българския лекарски съюз за децата на починалите български медици.
На всяко дете вече са преведени над 630 лв.


По време на кампанията през миналата година събраната сума надхвърли 34 000 лв. и на всяко дете беше осигурена финансова подкрепа от над 2 100 лв.


В навечерието на светлите празници е трудно да намериш утеха, когато съдбата е белязала завинаги детските души. Инициативата „За децата на героите в бяло“ не може да върне най-ценното: бащата на децата им, майката в семейството. Може обаче да даде път на доброто и човешкото във всеки от нас.


Благодарим на всички дарители, фирми и частни лица, които протегнаха ръка в тежък момент. Благодарение на Вас се надяваме да подарим усмивка и утеха!


Защото само заедно можем да се справим!

 

Коментари