Публикация

Дни преди Коледа жена стана майка на близнаци благодарение на донорска яйцеклетка

Дни преди Коледа жена стана майка на близнаци благодарение на донорска яйцеклетка

Тази Коледа ще е най-специалната за Елена и нейния съпруг Аспарух. Тяхната мечта се сбъдна и в навечерието на празника прегърнаха своите новородени близнаци – София и Борис. Щастливото събитие в живота на семейството се случи благодарение на инвитро процедура с донорска яйцеклетка.

Опитите на 45-годишната Елена да забременее започват малко преди пандемията от CОVID-19

След като това не се случва естествено посещава няколко специалисти по репродуктивна медицина. Нейна приятелка ѝ препоръчва да направи консултация с д-р Сашо Райков от Центъра за асистирана репродукция на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда.


„Още в самото начало харесах отношението и подхода на д-р Райков. Беше изключително внимателен и целенасочен. Назначи ми всички необходими изследвания. Нивото на Антимюлеровия ми хормон беше твърде ниско. На база всички резултати докторът ми обясни, че шансът за зачеване е минимален и насочи вниманието ми към инвитро с донорска яйцеклетка, за да не губим ценно време“, сподели Елена.

Тя не се поколебава и с позитивна нагласа веднага започва процедурата и чудото се случва – от първия път

Споделя, че целият процес e протекъл много леко. „Бях малко по-нетърпелива единствено докато чаках да пристигне донорският материал“, разказа Елена. Спомня си с огромно вълнение разговора с доктора, когато той ѝ съобщава, че е бременна и всичко е наред.

 

„Инвитро процедурата при Елена протече изключително гладко и бързо. Направихме нужните изследвания и подготовка по протокол, а тя беше спокойна и положително настроена през целия път към мечтаното родителство“, каза д-р Райков.

Бременността на Елена също протича нормално

и през цялото времe продължава да работи като митнически брокер.


Д-р Мария Атанасова от Клинката по акушерство и гинекология проследява бременността ѝ и изражда близнаците с планово секцио на 13 декември. В 10:42 ч. първо се ражда Борис с тегло от 3090 гр. и ръст 50 см. Минута по-къснo на бял свят се появява и София с тегло от 2700 гр. и ръст 49 см. Грижите за новородените са поети от неонатолозите д-р Вяра Константинова и д-р Ирина Александрова от Отделението по неонатология.


Щастливото семейство е вече у дома и се радва на най-ценните подаръци за Коледа.
Историята на Елена е пример за това, че не бива да губим позитивизма, вярата и надеждата в сбъдването на най-съкровените си желания.

 

Коментари