Публикация

Ясни са победителите в Академията по контрацепция - вижте кои са

Ясни са победителите в Академията по контрацепция - вижте кои са

Трима, завършили пълния курс на обучението, ще бъдат наградени участие в международен симпозуим по женско здраве от Гедеон Рихтер

 

 

 

В навечерието на Новата година станаха ясни победителите в Академията  по контрацепция – авторитетният обучителен курс, организиран от Гедеон Рихтер и проведен в CredoWeb през 2022 г.

Това са д-р Иван Димитров от София, д-р Крум Владов от Пловдив и д-р Даринка Димова от Шумен

Победителите бяха определени с томбола, изтеглена от председателя на Българското дружество по акушерство и гинекология проф. Асен Николов, който бе патрон на Академията. Право на участие имаха само специалисти, изкарали пълния курс с 5-те обучителни материала и сертифицирани след попълване на тестовете  към тях и получили серфикат (виж видеото по-долу).

 

Както бе обявено през септември, тримата ще получат специалната награда на Академията – участие в международен Stand Alone Symposium (SAS) – Side by Side for Women Health през 2023 г., организиран от Централата на Гедеон Рихтер АД, Унгария.

 

Академията по Контрацепция стартира в началото на годината и привлече вниманието на 1728 акушер-гинеколози, ендокринолози, фармацевти, дерматолози, ОПЛ и акушерки. 1610 от тях се включиха в обучението, а в 529 от случаите обучението завърши с попълване на тестовете за проверка на знанията.

Лекторите в Академията са утвърдени наши специалисти:  д-р Георги Коларов, доц. Елиан Рачев, проф. Мария Орбецова, проф. Здравко Каменов и проф. Благовест Пехливанов.

 

 >>>>>>>>>>>>>>>>>>>КЪМ АКАДЕМИЯТА ПО КОНТРАЦЕПЦИЯ>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

Опитът за контрол върху фертилитета датира отпреди повече от 2000 г., но високоефективни, обратими методи възникват от 60-те години на ХХ век.

Хормоналната контрацепция е изключително актуална, защото дава възможност на жените да планират раждането на децата си, събразно образованието и кариерата си, позволява да се избегнат здравословните и психоемоционални проблеми, свързани с прекъсването на бременността,  повишава качеството на живот чрез редовен и предсказуем цикъл. В световен мащаб жените, използващи орална хормонална контрацепция, са 151 млн. (16%).

У нас по-малко от 3% от жените ползват орални контрацептиви, а 50% от настъпващите бременности са непланирани.

По тази причина, организаторите на Академията по Контрацепция считат, че

лекарите и фармацевтите трябва да бъдат информирани и убедени в ефективността на хормоналната контрацепция

през последните години – високата, почти 98% сигурност и възвръщане на репродуктивния капацитет след прекратяването й.

Хормоналните таблетки днес, освен като противозачатъчни средства, се използват също за профилактика и лечение на заболявания, както и за подобряване на качеството на живот. 

 


 

Материалите в Академията вижте ТУК

 

 

Коментари