Публикация

Безплатни прегледи от съдов хирург в столицата

Безплатни прегледи от съдов хирург в столицата

Безплатни профилактични прегледи и доплерови изследвания на артериалната и венозна система се извършват в Клиниката по съдова и ендоваскуларна хирургия към УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“.


Желаещите да се прегледат могат да го направят безплатно всеки ден от 10:00 до 12:00 часа на адрес: гр. София, ул. „Коньовица“ 65, кабинет 9.

Необходимо е предварително записване на тел. 02/9214941 или 02/9214945

Не се изисква направление от личен лекар, уточняват от лечебното заведение.


Прегледът при съдов хирург е необходим при оплаквания от разширени вени, проблеми с оросяването на крайниците, диабет, незарастващи рани на долни крайници, преживян инсулт и други.

Сърдечносъдовите заболявания са водеща причина за заболяваемост и смъртност в световен мащаб

Проблемът е особено актуален за нашата страна. Профилактиката и превенцията са от първостепенна важност за ранното диагностициране и лечение.


Проучване на Дружеството на кардиолозите в България, резултатите от което бяха обявени през септември 2022 г., показват, че около 20% от пълнолетното население у нас признава, че е търсило лекарска помощ заради кардиологични проблеми и/или диабет.

Коментари

Мария Николова
11 яну 2023 11:36

"Много мило", но.....Първоначално никой не вдигаше телефона на обажданията ми дни наред ( и на двата ). Днес най-после някой благоволи да вдигне, но "приключили записванията, свършили часовете".....То кое ли пък е наред в тази държава....