Публикация

Медици: Б. Нанев и Ст. Константинов да отчетат дейността си в БЛС

Делегати и участници* в събора на Българския лекарски съюз, който ще се проведе на 17 и 18 декември, изпратиха писмо до председателя на съсловната организация д-р Цветан Райчинов с искане бившето ръководство в лицето на д-р Божидар Нанев и д-р Стефан Константинов да отчетат дейността си.


Те настояват д-р Божидар Нанев да даде информация за дейността си като председател на Управителния съвет на БЛС, за собствеността и състоянието на земята на съсловната организация, дарена за построяване на „Дом на лекаря”, както и за резултатите от направените прокурорски проверки срещу бившия Управителен съвет на съюза.

Медиците искат още настоящият министър и бивш заместник-председател на БЛС д-р Стефан Константинов, който твърди, че няма приети правила за добра медицинска практика, „да си припомни, че правилата бяха подписани от министър Радослав Гайдарски и които министър Константинов трябва само да преподпише”.

„Изразяваме надежда, че поканените ще уважат с присъствието си форума и ще дадат поисканата им информация, както и че организаторите ще предоставят на всички делегати на събора проекта за Националния рамков договор за 2011 г.”,  отбелязват делегатите в писмо до медиите.

_______

*д-р Димитър Игнатов - председател на УС на БЛС - 1992-2002 г.;
д-р Андрей Кехайов – делегат на висшия орган на БЛС /събора/ и председател на УС на БЛС - 2002-2008 г.;
д-р Георги Кръстев – делегат на висшия орган на БЛС /събора/ и зам.-председател на РК на БЛС-Пловдив;
д-р Добрин Папуров – делегат на висшия орган на БЛС /събора/ и председател на РК на БЛС-Търговище.

Коментари