Публикация

Какво да предприемем за предпазване от грип и справяне със симптомите му

Какво да предприемем за предпазване от грип и справяне със симптомите му

През последните няколко дни грипната вълна в страната се засилва. Регистрирани са много случаи на двата грипни щама от тип А -  А (H1N1) и A (H3N2), както и на В/Victoria. За лечение и профилактика е възможно прилагането на различни средства за укрепване на имунната система или с противовирусен ефект. 

Когато сме в обкръжение на болни от грип – колеги, в домакинството, градски транспорт, магазини, е добре да предприемем мерки, за да се защитим

Добър вариант е да направим профилактичен курс с римантадин хидрохлорид

Препаратите с римантадин хидрохлорид имат изразена антивирусна активност срещу различни грипни вируси от тип А, както и антитоксично действие при тип B. Подходящ е за профилактика. Препоръчителната доза в такъв случай е 1 таблетка от 50 мг веднъж дневно при възрасти и деца над 7 години за период до 30 дни. Приема се перорално, с достатъчно количество течност след хранене. Римантадин хидрохлорид инхибира в ранен стадий вирусната репликация, като се предполага, че по този начин нарушава формирането на вирусната обвивка. 

 

Ролята на витамин С 

Добре е противовирусното средство да се приема в комбинация с витамин С, както дозата е между 500 и 1000 мг дневно.

 

 

Витамин С Екофарм е качествен продукт, подходящ за прецизно дозиране, тъй като една таблетка съдържа 100 мг. Такъв продукт е изключително важен за нашето здраве, особено в зимните месеци, защото подсилва имунната система. Той е антиоксидант, който неутрализира свободните радикали и намалява риска от възпаления и заболявания като респираторните вирусни инфекции, каквато е грипът.  

 

Ресвирол за по-добра имунна защита 

Много изследвания подкрепят ползата от приема на ресвератрол за профилактика на вирусни заболявания. Ресвирол е натурален продукт с мощно антиоксидантно действие, който повишава имунната защита. Доказано намалява оксадитивния стрес и възпалението, подпомага нормалната клетъчна репликация, неутрализира свободните радикали и предотвратява образуването на нови.

 

 

 

Препоръчва се Ресвирол да се взема продължително време - над 3-4 месеца по 1-2 капсули дневно с храната. 

 

 

Как да се справим при първи симптоми на Грип

При симптоми на грип е важно да се започне лечение с противовирусния препарат с римантидин хидрихлорид, който е доказано ефективен срещу грип тип А. Ефектът на лекарствения продукт е по-силен, ако приемът му започне в първите 48 часа от заболяването.  

 

Какво да правим при висока температура и болки?

При характерните за грипа сиптоми, като мускулни болки, болки в гърба, повишена температура, главоболие, е добре да се приема Долорен.

 

Комбинацията на Долорен и римантадин хидрихлорид е препоръчителна - 

Как да лекуваме ефективно грип от първите часове (ВИДЕО) 

 

 

Дозата за възрастни и деца над 12 г. е 200-400 мг 3-4 пъти дневно през интервал от 4 до 6 часа. Не трябва да се превишава максимумът от 1200 мг за 24 часа.

 

Пробиотици за повече „добри“ бактерии

Lacto 4 VIP е пробиотичен продукт, подходящ при нарушения на чревната микрофлора. Всяка капсула съдържа 2 милиарда живи лактобацили: 

  • Lactobacillus acidophilus – 10,46 мг; 
  • Lactobacillus rhamnosus – 0,69 мг; 
  • Lactobacillus bulgaricus – 0,62 мг; 
  • Streptococcus thermophilus – 0,34 мг. 

Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus влизат в състава на оригиналното българско кисело мляко. Те са естествена екологична бариера, която препятства инвазията на патогенни и вредни бактерии. 

 

 

Препоръчителната доза за възрастни и деца над 1 година – 1 капсула дневно по време на хранене. Капсулите могат да се приемат цели или съдържанието им да се разтвори във вода, сок или храна.

 

Антиоксидантите по време на боледуване

Витамин С Екофарм е препоръчително да се приема не само с профилактична цел, а и по време на противовирусното лечение. Дозата е 1000 мг на ден, като това осигурява подсилване на имунната система докато трае заболяването и известно време след него.  

 

Подобна е и ролята на антиоксиданта Ресвирол. Неговата употреба се препоръчва най-вече при хората, които имат хронични заболявания, защото това ги превръща в рискова група за появата на усложнения при грип. Причината е, че всяко хронично страдание на организма води до намаляване на неговия имунитет. Ресвирол компенсира това редуциране, като същевременно блокира репликацията на вируса. Мощното антиоксидантно действие го прави подходящ за прием и след прекарано заболяване за възстановяване на организма. Той подобрява работата на сърдечно-съдовата, нервната и ендокринната система, които обикновено страдат по време на сериозните вирусни инфекции, каквато е грипът.  

 

N-Ti-Tuss (Ен-Ти-Тус) при кашлица 

Грипът най-често протича с продължителна кашлица, която е и един от първите симптоми на заболяването. Ен-Ти-Тус  билков сироп е подходящ при суха и влажна кашлица.

 

 

Съдържа комбинация от седем билки, които успокояват възпалената лигавица и облекчават болките в гърлото. Той втечнява жилавия секрет и улеснява отхрачването. Сиропът е подходящ за възрастни и деца от 1 годинка.

 

Ен-Ти-Тус таблетки за смучене за възрастни и деца над 6 г. съдържат растителни екстракти от 12 билки и се предлагат в два вкуса:

  • мед и лимон;
  • ментол и джинджифил.

 

Комбинацията от билки повлиява благоприятно на възпаленото гърло и облекчава дразненето. Тя е разработена на принципите на Аюрведа, което води до взаимно потенциране на действието на билките.  

 

 

Ен-Ти-Тус се предлага и като билкови капсули за възрастни, подходящи за различни видове кашлица. Те улесняват отхрачването и облекчават дразнене на дихателните пътища с алергичен произход. 

 

 

 

Амбинор Енерджи за възстановяване след грип 

Аминокиселините играят важна роля за общия тонус на организма. Грипът го изтощава и във фазата на възстановяване често се усещат умора и отпадналост. Амбинор Енерджи е уникална комбинация от няколко важни за организма съставки:

  • аргинин аспартат;
  • магнезий;
  • витамин В6;
  • биотин.

 

 

Амбинор Енерджи ускорява възстановяването след вирусна инфекция. Комбинацията от неговите съставки има тонизиращ ефект и преодолява физическата и психическата умора и натрупания стрес.  

Амбинор Енерджи е подходящ за възрастни и деца над 14 години по 1 ампула, 1-2 пъти дневно. Може да се разтваря във вода и сок, а също така да бъде приеман и от диабетици, тъй като съдържа подсладител.

Коментари