Публикация

Проф. Николай Габровски оглави работна група за нови технологии в неврохирургията

Проф. Николай Габровски оглави работна група за нови технологии в неврохирургията

Зам.-изпълнителният директор по медицинската дейност на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ чл.-кор. проф. д-р Николай Габровски беше избран да оглави работна група за нововъзникващи технологии и иновации в неврохирургията (Emerging technologies and innovations in neurosurgery – ETIN).

Проф. Габровски е първия председател на новото звено

създадено от Европейската асоциация на неврохирургичните дружества през ноември 2022 г. Официалната дейност започва през тази година, като ще се представят, дискутират и оценяват технологии, които все още се разработват, но обещават да променят бъдещето на неврохирургията и медицината като цяло.

Работната група ще изследва, анализира и насърчава напредъка в развитието и прилагането на тези нововъзникващи технологии

Чл.-кор. проф. д-р Николай Габровски, д.м.н., е един от утвърдените български неврохирурзи, председател на Българското дружество по неврохирургия, преподавател по неврохирургия към Европейската асоциация на неврохирургичните дружества и към още няколко международни организации, представител на България в Европейския мозъчен свет (European brain council), дългогодишен началник на Клиниката по неврохирургия на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ и заместник-изпълнителен директор по медицинската дейност на спешната болница.

Коментари