Публикация

Практическо обучение за млади инвазивни кардиолози в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда

Практическо обучение за млади инвазивни кардиолози в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда

Специалисти по инвазивна кардиология от над 10 различни точки на света се събират във формат на обучение на младите специалисти. Той обединява презентации на водещи експерти в областта и представяне на случаи на живо. В настоящото издание събитието ще протече в хибриден вариант. Курсът е организиран със съдействието на Българското дружество по интервенционална кардиология (BulSIC) и Европейският бифуркационен клуб.

 

Акцентът на 11-ия Български курс по бифуркации и комплексни коронарни интервенции ще бъде върху

лечението на калцинозата (калцифицирани) коронарни лезии

По време на обучението ще бъде дискутиран прогресът в областта на комплексните коронарни интервенции и бифуркациите, новостите в терапиите, най-важните постижения и идеите за бъдещето в развитието на медицината.

„Високият интерес на колегите ни от цял свят да се включат в курса с лекции и случаи на живо за нас е изключителна чест и повод за гордост. По този начин ще предоставим на младите специалисти възможност да се докоснат до опита и знанията на доказани международни експерти.“, сподели доц. Валери Гелев, началник на Клиника по кардиология в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда.

Сред експертите по инвазивна кардиология ще бъде и председателят на Европейската асоциация по перкутанни сърдечно-съдови интервенции, както и специалисти от Франция, Германия, САЩ, Гърция, Сърбия, Унгария, Италия, Хърватска, Турция и България.

 

Лектори ще бъдат

френският инвазивен кардиолог проф. Ив Ловард

който работи в една от най-големите частни кардиологични клиники в Париж - Dr Institut Hospitalier Jacques Cartier Massy, както и в Institut Cardiovasculaire Paris-Sud, проф. Джордж Сианос, който е сред основателите на Европейския клуб за хронични тотални оклузии, проф. Акико Маехара от Колумбийски университет и Фондация за сърдечносъдови изследвания в Ню Йорк, САЩ и др.

 

Директорите на курса - проф. Робърт Гил, доц. Валери Гелев, д-р Николай Стоянов и проф. Добрин Василев, ще се включат както с обзорни научни презентации, така и в сесии на живо.

 

Курсът е със свободен достъп, не се изиксва такса правоучастие.

 

Програмата за събитието можете да откриете тук.

Коментари