Публикация

Ела и виж отвътре „живота” във ВМА!

Ела и виж отвътре „живота” във ВМА!

Надникни в операционните зали, в които ежедневно се спасяват десетки животи!


Разговаряй с едни от най-големите имена в родната медицина!


Поискай да си един от тях!

На 20 февруари 2023 г. във ВМА ще се проведе ден на отворените врати за кандидат-студенти

за специалности „Военен лекар“ и „Военна медицинска сестра“.


Участниците ще бъдат разделени на две групи - от 10:00 и 14:00 часа.


Всеки, който желае да се включи, трябва да направи предварително записване на тел.: 02/ 92 26 203 или на e-mail: a.videnova@vma.bg. Крайният срок за подаване на заявление е 17 февруари 2023 г. (петък). Всички записали се ще очакваме в съответния ден и час на централен вход на ВМА.

Програма

  • Специалисти от ВМА ще отговорят на всички въпроси, свързани със спецификата, възможностите и предизвикателствата на работата в структурите на ВМА – от кандидатстудентските изпити, през обучението до възможностите за професионално и кариерно развитие.
  • Участниците ще имат възможност да влязат в клиниките и да наблюдават работния процес.
  • Освен това, ще могат да наблюдават на живо демонстрация във Военномедицинския симулационен тренировъчен център за реакция при различни инциденти с много пострадали и други.
  • Предвидено е и посещение в общежитието, в което са настанени курсантите-военни лекари по време на стажовете им в клиниките на ВМА. Сградата е реновирана по най-добрите световни стандарти.

Коментари

Интересно как звучи израза:"Кариерно развитие"? Изглежда някой с няма передстава колко назад е Българскета Медицина! Да не спрягаме проблема с Българската Офталмология! Замлъзнола на нивото на средата на миналия Век! 
Някой от тия, дали ще може, да каже какво е това Поликория или Мултиплопия! Известнини на човечеството от векове! И с помощта на какви средства се идинтифицираят тези?