Публикация

СЛК дарява 10 000 лв. в подкрепа на пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия

СЛК дарява 10 000 лв. в подкрепа на пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия

Управителният съвет на Столична лекарска колегия поднася съболезнования на Република Турция и Сирия по повод унищожителните земетресения, които отнеха много животи и нанесоха непоправими щети.

 

В този момент на хуманитарна криза Столична лекарска колегия на БЛС се присъединява в оказване на помощ на двете държави и дарява 10 000 лв. чрез кампанията на Български червен кръст. Трагедията, неописуемо жестока на територията и на двете страни, може да бъде преодоляна само чрез обединение на силите на всички. В тази връзка колегията на софийските лекари адмирира заминаването на 30 медици с цел оказване на медицинска помощ на място.

 

Столична лекарска колегия припомня, че специално разкритата банкова сметка на БЧК в помощ на пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия е IBAN: BG64UNCR76301078660913, а краткият номер за дарения с SMS е 1466 (за всички мобилни оператори.

Коментари

Защо тази организация не даде 10 000 лева за един Wavefront Аберометър, за да може да се помотне на една голяма част от Българските пациенти със сериозни проблеми на Оптичната система на зрителните си органи! Че и ТЕЛК и НЕЛК най-накрая да признаят техните увреждания!
Че това Бедно министерство няма пари да закупи поне един!