Публикация

Д-р Александър Спасов: Нека обсъждаме повече заплетени клинични случаи от практиката

Д-р Александър Спасов: Нека обсъждаме повече заплетени клинични случаи от практиката

Д-р Александър Спасов, дм, специалист по кардиология и вътрешни болести, е сред наградените 100 най-активни лекари и фармацевти в CredoWeb за 2022 г. Работил е като участъков лекар, в реанимация и Бърза помощ. От 2004 г. има два лекарски кабинета в Перник и Дупница. Медицинските му интереси са насочени към лечението на сърдечна недостатъчност, исхемичната болест и артериалната хипертония. По думите му новостите в кардиологията се очакват в областта на сърдечната недостатъчност, докато хипертонията е основното заболяване, което всеки кардиолог лекува в практиката си.

 

д-р Александър Спасов

 

Класацията „Лекар/фармацевт, препоръчан от CredoWeb“ бе обявена за първи път в края на 2021 г., като наскоро приключи нейното второ издание за 2022 г. Отличените лекари или фармацевти в нея са избрани на база обективна оценка за поведението им в платформата - участия в дискусии, обучения, преглед на статии и видео материали, коментари и др.

Ето какво сподели д-р Спасов за дигиталната комуникация:

Д-р Спасов, с какво платформата CredoWeb Ви е полезна в работата Ви като лекар?

 

Платформата ни дава възможност да коментираме различни въпроси с колеги от други специалности. Много от темите ми допадат, но бих искал да има повече обсъждане на теми, които засягат специалистите. Добре е да се представят клинични случаи от реалната практика, а не някои, които са „напудрени“ и са от асистентите и специализантите на професорите. Ние сме работещи лекари с по 20-30 години стаж и понякога имаме пациенти, които не са ясно диагностицирани. Хубаво е да можем да ги коментираме помежду си. CredoWeb може да бъде място, където практикуващият лекар има възможност да изказва проблемите си по отношение на диагностициране и терапия, а колегите му да му помогнат.

 

Коя виртуална дискусия Ви беше най-интересна?

 

За мен от специализираните най-добра беше дискусията за сърдечната недостатъчност. Там участваха проф. Рунев и проф. Кътова, които познавам лично и си спомням техните коментари. По отношение на общите дискусии, последната, за таксата при лекаря, ни засяга пряко.

 

Вие сте прегледали и осем урока. Каква е ползата за Вас от тях?

 

Гледам ги, за да следя какво се казва в тях. В ерата на интернет човек може да намери онлайн всичко ново, ако има желание.

Коментари