Публикация

Обучението „под пагон” изгражда лидери

Обучението „под пагон” изгражда лидери

По-отговорна, по-организирана и все така силно мотивирана по пътя към голямата медицина. Така се вижда курсант главен старшина Антония Пушкарова, вече преполовила обучението си по специалността „Военен лекар”, което се осъществява по съвместен проект между ВМА, ВВМУ и МУ – Варна.

Няма военни в семейството си, но преди 4 години поема предизвикателството да бъде част от Българската армия

Очакванията ѝ, че ще се сблъсква с неочакваното напълно се оправдават:

Занятията в Морско изискват прецизност, издръжливост, дисциплина. Освен че са изключително интересни, приключенски дори – никога не съм си представяла, че ще се занимавам с ветроходство, например, те каляват волята и създават порядки. Научих се да степенувам приоритетите и сега е по-лесно. Това ми помага в Медицинския университет – там е толкова натоварено, че ако не си последователен, е доста трудно. Със сигурност ще е голям плюс и по време на обученията и работата във ВМА – от гледна точка организацията и спецификата на дейността тук. Екипите на ВМА са различни, те се обучават да бъдат различни, защото и техните задължения са различни. Те са в постоянна готовност да реагират при необходимост – бедствия, аварии, катастрофи или други инциденти. Това изисква солидна подготовка в различни направления. Но така се изграждат авторитетите и лидерите.

Нося с чест военната униформа, казва главен старшина Антония Пушкарова, която е победител в конкурса „Лица на Българската армия“ за 2023 година.


Смята, че в България има много знаещи и можещи млади хора, които имат място в Българската армия. Тя самата разбира за специалността „Военен лекар” от социалните мрежи и страниците #СтаниВоененЛекар и #БъдиВойник. Сега се надява да бъде добър пример за следващите, които ще тръгнат по професионалния път на най-добрите!
Ако си амбициозен, последователен и искаш да се учиш от най-добрите, ела и виж отвътре „живота” във ВМА!


На 20 февруари 2023 г. във ВМА ще се проведе Ден на отворените врати за кандидат-студенти за специалности „Военен лекар“ и „Военна медицинска сестра“.


Участниците ще бъдат разделени на две групи - от 10:00 и 14:00 часа.
Всеки, който желае да се включи, трябва да направи предварително записване на тел.: 02/ 92 26 203 или на e-mail: a.videnova@vma.bg. Крайният срок за подаване на заявление е 17 февруари 2023 г. (петък). Всички записали се ще очакваме в съответния ден и час на централен вход на ВМА.


Програма:

  • Специалисти от ВМА ще отговорят на всички въпроси, свързани със спецификата, възможностите и предизвикателствата на работата в структурите на ВМА – от кандидатстудентските изпити, през обучението до възможностите за професионално и кариерно развитие.
  • Участниците ще имат възможност да влязат в клиниките и да наблюдават работния процес.
  • Освен това, ще могат да наблюдават на живо демонстрация във Военномедицинския симулационен тренировъчен център за реакция при различни инциденти с много пострадали и други.
  • Предвидено е и посещение в общежитието, в което са настанени курсантите-военни лекари по време на стажовете им в клиниките на ВМА. Сградата е реновирана по най-добрите световни стандарти.

Коментари