Публикация

Д-р Янка Темелкова: Благодарение на CW следя важните теми, допълвам знанията си

Д-р Янка Темелкова: Благодарение на CW следя важните теми, допълвам знанията си

Д-р Янка Темелкова, дм, е сред най-активните лекари в платформата през 2022 г. и е отличена в кампанията „Лекар/фармацевт, препоръчан от CredoWeb”. Тя е общопрактикуващ лекар, приема в с. Дамяница, община Сандански. В пациентската си листа има над 1 000 души. Работи и като педиатър – в болницата в Петрич дава по 2 – 3 дежурства, за да бъде в помощ на колегите си там.

 

Завършила е „Медицина“ през 1990 г. в Медицинска академия – София­. Има две специалности – „Детски болести“ и „Обща медицина“. Като ОПЛ работи от 2000 г.

 

Ето какво сподели тя пред нашия екип:

Д-р Темелкова, с какво CredoWeb Ви е полезна?

Благодарение на платформата мога да „чуя“ мнението на колеги и от други специалности по теми, които ме вълнуват. Интересувам се основно от имунизациите, епидемията от ковид – в CW имаше доста презентации в тази връзка, сърдечносъдовите заболявания, остеопорозата.

 

Много ми харесаха лекциите на проф. Сотир Марчев и проф. Михаил Боянов. Гледала съм ги по няколко пъти.

Какво бихте искали да бъде застъпено повече, а друго да се промени?

Може би повече трябва да бъдат застъпени теми от ендокринологията и кардиологията. Някои модули са твърде дълги ­– час – два. Предпочитам информацията да е по-синтезирана, ако е възможно. Добре е видеата да са придружени с повече текст, съдържащ най-важната информация. Това би ме улеснило много.

Вие сте прегледали доста медицински дискусии през годината – 42. Имат ли те за Вас добавена стойност?

Да, участвам в провежданите медицински дискусии. Много рядко обаче се включвам с коментар. Предпочитам да гледам видеата и да чета. Извличам информацията, която ме впечатлява. Така допълвам знанията си.

Класацията „Лекар/фармацевт, препоръчан от CredoWeb” бе обявена за първи път през декември 2021 г.

и се базира на напълно обективни критерии. Победителите се определят на база участия в обучения, дискусии, брой прегледани публикации и направени коментари.

 

Списък с 100-те отличени специалисти за 2022 г. може да видите ТУК.

Коментари