Публикация

Маг.-фарм. Мария Мървакова: Чрез CW надграждам знанията си в удобно за мен време

Маг.-фарм. Мария Мървакова: Чрез CW надграждам знанията си в удобно за мен време

Маг.-фарм. Мария Мървакова е сред 100-те дигитално най-активни специалисти в CredoWeb за 2022 г. В момента работи като управител на частната „Аптека 1 – Лев Толстой“ в Пловдив, която е собственост на магистър-фармацевт.


Завършила е в Харков, Украйна. Има 34 години стаж по специалността. Преминала е през всички направления, включително и през склад.


Ето какво сподели тя пред нашия екип:

Госпожо Мървакова, какво най-много Ви допада в платформата?

Всекидневно чета новините в CredoWeb. Те винаги са актуални, застъпени са теми, които ме вълнуват и са от полза за практиката ми – за ценообразуването, верификацията, дефицита на лекарства.


Дълго време само през платформата следях развитието на ковид пандемията и новостите около вируса. Масмедиите заливаха хората с всякаква информация – разказвах на близките си какво съм прочела в платформата, какво споделят водещите лекари. Обяснявах им да не се доверяват лесно на всичко написано в пространството.

През 2022 г. сте се включили в 19 медицински дискусии в платформата, прегледали сте голям брой обучения и презентации? Каква е за Вас ползата от тях?

През миналата година се включих в почти всички дискусии, защото техни модератори са най-добрите специалисти в страната. Това са хората, които са най-навътре в нещата по съответните теми.


Харесва ми това, че видеопрезентациите са достъпни по всяко време, може свободно да ги преглеждам, когато имам възможност.


Много онлайн обучения в други платформи се провеждат, докато съм на работа. Дори и да се включа, не мога да ги слушам активно. Постоянно влизат клиенти в аптеката, постоянно има въпроси към мен и не мога да се съсредоточа. Тези в CredoWeb са достъпни, мога да ги гледам, да реша тестовете, когато ми е удобно, на спокойствие.

Кой урок привлече най-силно вниманието Ви?

Следя хомеопатичните уроци на Немския хомеопатичен съюз (DHU). Имам изкарани курсове по Шуслерова терапия, сега чрез платформата допълнително надграждам знанията си. Много практически неща има, които са ми полезни.

Инициативата „Лекар/фармацевт, препоръчан от CredoWeb“

стартира в края на 2021 г., когато с грамоти бяха отличени стоте най-активни медици в платформата.


Критериите, по които номинираме най-активните медици и през тази година, са:

  • посещение в платформата;
  • брой прочетени публикации;
  • участие в дискусии;
  • преминати обучения;
  • направени коментари.

Списък с отличените медици за 2022 г., както и повече за кампанията можете да видите ТУК.

Коментари