Публикация

Д-р Вандева: Медицинската общност може да промени статуквото, ако е единна и гледа в правилната посока!

Д-р Вандева: Медицинската общност може да промени статуквото, ако е единна и гледа в правилната посока!

Д-р Ангелина Вандева -Костадинова е ендокринолог с дългогодишна практика в София. По повод награждаването й с приза Лидер на мнение сред ендокринолозите за втората половина на 2022г, тя сподели мнението си относно виртуалните събития в CredoWeb и дигитализацията на здравния сектор.

 

Какво Ви мотивира да изразявате мнението си в CredoWeb?

На първо място е желанието ми за промяна по определени наболели теми и въпроси, както надеждата, че

медицинската общност има силата и възможността да промени статуквото

на някакъв етап, ако ние, лекарите сме единни и гледаме в правилната посока. Чрез участието ми в различни дигитални формати мога да изразя недоволството си от определени ограничения, свързани с различни нормативни уредби, които пречат на работата ни.  Освен това има възможност да се прецени общото виждане и нагласа сред гилдията и ако е възможно да се направят разумни предложения, които биха били изпълними.

 

Коя дискусия/ уебинар Ви впечатли най-много?

Всичко, което е практически полезно и интересно - от специализирана информация за съответната специалност до административни и нормативни проблеми.

 

Дигитализацията засегна и здравния сектор. Какви са предимствата, според Вас, на виртуалното общуване?

Виртуалното общуване е полезно, но не във всяка ситуация. Личният контакт е много важен и ценен при определени условия, защото не винаги виртуално могат да се изяснят всички детайли по дадена тема.

 

С какво CredoWeb е полезен на Вас и практиката Ви?

CredoWeb е полезен с многото нова и актуална информация за отделните специалности, вкл. и консенсуси. Платформата допринася за колаборацията между отделните институции, но по- важното е, че чрез нея могат да се правят предложения за промени в здравното законодателство, което касае всички лекари.

 

Какво бихте искали да има още в платформата,  така че да стимулираме както Вашата активност, така и на останалите лекари?

Платформата, според мен, работи добре и изпълнява функцията си. Но проблемът с активността е факторът време и заетостта на голяма част от колегите с всякакви ангажименти, в т.ч. медицински, административни и т.н. 

 

Защо д-р Ангелина Вандева-Костадинова спечели приза ОПЛ - Лидер на мнение за втората половина на 2022 г. прочетете >>>ТУК>>>

Коментари