Публикация

Д-р Павлина Велкова: В Кредоуеб се информирам бързо за новостите, надграждам знанията си

Д-р Павлина Велкова: В Кредоуеб се информирам бързо за новостите, надграждам знанията си

Д-р Павлина Велкова, дм, е сред най-активните лекари в платформата. Включва се често в организираните виртуални събития, преминава успешно обученията, чете медицинските публикации всекидневно. Споделя, че така поддържа своята квалификация и я надгражда със знанията на водещите експерти.

 

Д-р Велкова е общопрактикуващ лекар в Златарица – единствен в цялата община. Грижи се за жителите на 7 села и общинския център. В пациентската ѝ листа са около 3400 души, от които 600 деца, неосигурените са около 2 200.

 

Завършила е Медицинския университет в Плевен през 1994 г.

 

В края на миналата година тя беше отличена в кампанията „Лекар/фармацевт, препоръчан от CredoWeb”.

Д-р Велкова, какво Ви харесва най-много в платформата? Полезна ли е за практиката Ви?

Харесва ми това, че когато имам свободен половин-един час, мога да прочета, да се информирам бързо за новостите, да си припомня нещо, което съм забравила. Дори вечер, след работа. Ще отнеме доста време сама да търся актуалното.

 

В платформата са застъпени теми от всички специалности. Като общопрактикуващ лекар се опитвам да поддържам на добро ниво знанията от всяка една област на медицината, разбира се, не на ниво специалист. Не изоставам, мога да си направя продължителната квалификация, без да ми отнема прекалено много време. Именно това провокира активността ми в CredoWeb.

Справката показва, че сте се включили в 39 дискусии през 2022 г. Бихте ли посочили виртуално събитие, което Ви е впечатлило най-много?

Доста от дискусиите привлякоха вниманието ми. Впечатлиха ме тези, модерирани от проф. Тодор Кантарджиев, уебинара с проф. Мира Кожухарова.

 

В началото на пандемията сведенията за COVID-19 и ваксините бяха доста ограничени. CW ми беше доста полезна тогава – водещите специалисти даваха информация за новия вирус, обясняваха на медицински език, представяха доказателства.

Бихте ли препоръчали CredoWeb на Ваши колеги и защо?

Да, разбира се. Всеки колега, който иска да поддържа ниво, да се развива поне с малки крачки напред, би трябвало да се включи. Може свободно да избира коя тема му е интересна.

 

Повече за кампанията „Лекар/фармацевт, препоръчан от CredoWeb” може да научите ТУК.

Коментари