Публикация

Д-р Зафиров: CredoWeb дава представа за добрите медицински практики в световен мащаб

Д-р Зафиров: CredoWeb дава представа за добрите медицински практики в световен мащаб

Д-р Иван Зафиров е млад кардиолог, практикуващ в Бургас. По повод награждаването му с приза Лидер на мнение сред кардиолозите за втората половина на 2022г, той сподели мнението си относно виртуалните събития в CredoWeb и дигитализацията на здравния сектор.

 

Какво Ви стимулира да изразявате мнението си в платформата?

-   Надеждата, че изразеното мнение ще бъде чуто от управленските структури, което дава перспективи за промяна към по-добро. Виртуалните събития дават възможност да общувам с много здравни специалисти и да се запозная с различни мнения по дадена тема, като част от активното гражданско общество.

 

Коя дискусия Ви впечатли най-много?

Виртуалните форуми за нови терапии и практики в кардиологията и най-вече този за емпаглифлозин като медикамент, който намира приложение още в областта на ендокринологията и нефрологията. Дискусиите за промените в здравната реформа също са ми интересни, както и тези за заплащането на здравните специалисти и за размера на потребителската такса.

 

Дигитализацията засегна и здравния сектор. Какви са предимствата, според Вас, на виртуалното общуване?

- Спестява време и усилия. Общуването виртуално е удобно и бързо, и позволява комуникация от различни локации.

 

С какво CredoWeb е полезен на Вас и практиката Ви?

-     Платформата е източник на полезна медицинска информация, дава представа за добрите медицински практики в световен мащаб и отразява постиженията на колегите в гилдията. Също така

CredoWeb дава възможност да изкажем мнение по наболели въпроси

в областта на здравеопазването и не на последно място - лекарският профил в платформата е добра реклама пред обикновения потребител на здравни услуги.

 

Какво бихте искали да има още в CredoWeb,  така че да стимулираме както Вашата активност, така и на останалите лекари?

-  Считам, че е нужно да бъдат ангажирани в дискусиите повече компетентни здравни експерти, които са част от здравните комисии и от които зависят пряко наредби, закони и реформи. Комуникацията с редовите лекари ще покаже по-детайлно проблемите и тяхното разрешаване на практика.

Защо д-р Иван Зафиров спечели приза Кардиолог- Лидер на мнение за втората половина на 2022 г. прочетете >>>ТУК>>>

Коментари