Публикация

Д-р Тодор Ганчев: В CredoWeb научавам много за най-новите терапии

Д-р Тодор Ганчев: В CredoWeb научавам много за най-новите терапии

Д-р Тодор Ганчев е специалист по ревматология и кардиология и е един от 100-те най-активни лекари и фармацевти в CredoWeb за 2022 г. Той работи в областната МБАЛ в Сливен и в 1 ДКЦ в града. Има над 34 години стаж в областта на медицината.

 

Класацията „Лекар/фармацевт, препоръчан от CredoWeb“ бе обявена за първи път в края на 2021 г., като наскоро приключи нейното второ издание за 2022 г. Отличените лекари или фармацевти в нея са избрани на база обективна оценка за поведението им в платформата – участия в дискусии, обучения, преглед на статии и видео материали, коментари и др.

 

Ето какво сподели д-р Ганчев за дигиталната комуникация:

Д-р Ганчев, с какво платформата CredoWeb е полезна в работата Ви, като лекар?

Основно със засягането на разнообразни теми по двете ми специалности – ревматология и кардиология. За съжаление за рематологията има по-рядко нова информация, но затова пък е интересна, като например за остеопорозата и лечение на възпалителни  и системни ревматологични заболявания. По отношение на кардиологията има доста  теми за най-новите тенденции в терапията на артериална хипертония, исхемична болест на сърцето и сърдечна недостатъчност.

Кои бяха най-интересните за Вас виртуални дискусии?

Много интересна беше дискусията с проф. Нина Гочева за иновативно лечението на сърдечната недостатъчност със SGLT2 антагонисти, независимо от фракцията на изтласкване. В нея се включиха доста именити кардиолози от цяла България.

 

Имаше доста интересни дискусии за коронавируса, както за ваксинопрофилактиката, така и за лечението, в които беше споделен и родния и световния опит. В тази връзка много полезна беше темата за имунизацията срещу ковид при пациенти с остеопороза с модератор д-р Родина Несторова.

 

Ендокринологичните теми също са много интересни. Имаше много полезна дискусия с проф. Здравко Каменов за лечението на захарния диабет и еректилната дисфункция.

Има ли някаква медицинска тематика, по която бихте искали да има повече информация в CredoWeb?

Мисля, че много важна е темата в ревматологията - системни заболявания на съединителната тъкан и бременност. Също така  - връзката между сърдечносъдови  заболявания и бременност. Все повече жени в по-напреднала възраст се решават да забременеят и затова този тип патология се среща често, а въпросът не е толкова добре засегнат. Антиагрегантната терапия след стентинг - колко дълго и с кои медикаменти, според новостите след европейския конгрес от август 2022г. Комбинираните таблети на статин с езетими, като инициална терапия при рискови пациенти.

Коментари