Публикация

Хранителен магазин в Ловеч продава незаконно лекарства

Хранителен магазин в Ловеч продава незаконно лекарства

Контролните органи са установили нерегламентирана продажба на лекарства в хранителен магазин в Ловеч, съобщи говорителят на областната дирекция на МВР Габриела Тодорова, цитирана от БТА.

 

Тя посочи, че на 1 март, след получен сигнал за

незаконна продажба на лекарства

служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при ОД на МВР – Ловеч, и Териториалната дирекция на НАП – Велико Търново, са извършили контролни покупки на лекарства в магазин за хранителни стоки и битова химия в ж.к. "Младост" в града.

 

В хода на последвалите процесуално-следствени действия в търговския обект са намерени и иззети 500 броя различни по вид лекарства, турско производство. Констатирани са и административни нарушения, свързани с нерегламентирана продажба на хранителни стоки в обекта, неиздаване на фискален касов бон и установен служител без трудов договор. На място са извикани представители на Областна дирекция по безопасност на храните, НАП и Дирекция "Инспекция по труда", които за констатираните нарушения са започнали административни производства.

 

За установената нерегламентирана търговска дейност с лекарства и медикаменти в районното управление в Ловеч е образувано досъдебно производство и работата продължава под наблюдението на прокуратурата.

Коментари

Онлайн също се предлагат много лекарства от Турция, включително и по лекарско предписание- в различни сайтове и групи. Докато контролните органи си затварят очите, ще е така.

Незаконно е  предлагането на лекарства  по лекарско предписание  по сайтове и  други подобни начини....но съществува  този начин на  продажба  и не се санкционират сайтовете.


След като официалните структури не доставят необходимите лекарствени средства, Очевидно ще става и така!