Публикация

Връчват титлата Доктор Хонорис кауза на проф. Рьотингер, който оперира и обучава безплатно у нас

Връчват титлата Доктор Хонорис кауза на проф. Рьотингер, който оперира и обучава безплатно у нас

Титлата "Доктор Хонориус кауза" ще бъде връчена на официална церемония в София на проф. Хайнц Рьотингер за многобройните му заслуги към българските пациенти и медицинската общност. 

 

Проф. Рьотингер е създател на предно-латералния достъп за ендопротезиране на тазобедрена става. Той гостува многократно в България по покана на проф. Пламен Кинов, началник на Клиниката по ортопедия и травматология в ИСУЛ. В рамките на своите визити немският специалист оперира безвъзмездно пациенти на болницата. Демонстрира и обучи български ортопеди на своя новаторски и по-щадящ метод за ендопротезиране. 

"Проф. Рьотингер проведе безвъзмездно над 20 обучения на родни ортопеди в техниката на миниинвазивно тазобедрено протезиране с предно-латерален достъп. Това позволи да се грижим по-добре за нашите болни", изтъкна проф. Кинов.

Титлата "Доктор Хонориус кауза" ще бъде връчена на проф. Рьотингер от ректора на Медицински университет София акад. Лъчезар Трайков. Тържествената церемония ще се състои на 14 март 2023 г. от 11 часа в аулата на болница "Проф. Ал. Чирков" (бивша "Св. Екатерина"). В церемонията участва и Катедрата по ортопедия и травматология на МУ София. 

 

Още за проф. Рьотингер може да научите тук:

Коментари

Респект, заслужена! Живи и здрави!