Публикация

Хил клиник започва да прилага кръвните биопсии на Datar Cancer Genetics

Хил клиник започва да прилага кръвните биопсии на Datar Cancer Genetics

Обявените от FDA като  breakthrough device designation кръвни биопсии вече се прилагат в Хил клиник. Особен интерес привлече тестът Trucheck™ intelli, който е една 20 мл кръвна проба открива наличие на туморни клетки от над 70 вида рак.

Също така са налични специализирано изследване за жени Trucheck™ FemmeSafe (за рак на гърдата, яйчниците, ендометриума и цервикален), както и общ Trucheck™ Diabetes (за рак на пикочния мехур, дебелото черво, бърбеците, черния дроб, панкреаса и жлъчката), за господата е специализирания Trucheck™ Prostate (за простатната жлеза).

 

Тестовете се основават на Circulating tumor cells (CTCs) метод. Trucheck™ има 92.1% чувствителност за откриване на рака във всичките му стадии и 93.1% точност в определянето на тъканта или органът, където се развива злокачествен процес при позитивен тестови резултат. Trucheck™ е толкова универсален, че открива рак във всяка степен на развитие като е чувствителен дори при най-ранна фаза, която не дава никакви симптоми или оплаквания. Предназначен е за комплексен скрининг на здрави индивиди, които имат фамилна диспозиция или са в рискова група.

 

Другият много важен кръвен тест е Trublood. Отново минимално инвазивен, само с кръвна проба, този тест е предназначен за пациенти със симптоми. Той може ясно да определи вида на рака и неговите параметри по сходен с традиционната инвазивна биопсия начин. Trublood е силно препоръчителен, когато традиционната биопсия не може да бъде извършена или дава неубедителен резултат. Въз основа на Trublood може да сеопредели адекватна терапия и да се извърши успешно лечение на рака.

 

В полза на онколозите е последният тест Exacta, който се смята за най-цялостното изследване на тумори в света в момента. EXACTA помага да се разкрият мутациите и пътищата, които задвижват рака на даден пациент, чрез анализ над 20 805 гена в раковия геном. Този анализ помага да се идентифицират лекарства, които биха били най-ефективни за определен солиден тумор. EXACTA е особено полезен при лечение на трудни тумори, когато първоначалната терапия е била неуспешна, ракът е рецидивирал/метастатичен или рискът от неуспех на лечението е висок.

 

На територията на България Trucheck,  Exacta и Trublood се предлагат ексклузивно в Хил клиник – официален представител на Datar Cancer Genetics.

Коментари