Публикация

МУ - София обяви любимите преподаватели на своите студенти за 2022 г.

МУ - София обяви любимите преподаватели на своите студенти за 2022 г.

Проф. Бойчо Ланджов от Катедрата по анатомия, хистология и ембриология бе избран за любим преподавател на Медицински университет – София в областта на медико-биологичните науки. Това информират от МУ-София на своята интернет страница. Наградите за "Студент и преподавател на годината" на Медицинския университет – София (МУ-София) за 2022 г. бяха обявени на официална церемония в Аулата на СБАЛАГ "Майчин дом". Традиционният конкурс, провеждан ежегодно от Студентски съвет, отличи най-заслужилите студенти и любими преподаватели.

 

Любим преподавател на Медицински университет – София в областта на медико-клиничните науки стана доц. д-р Елица Деливерска-Александрова, дм – зам.-ректор по СДО и УБК.

 

Проф. Добриана Сиджимова, дм – ръководител Катедра по езиково обучение, мед. педагогика и спорт в ДЕОС, бе удостоена с наградата за любим преподавател в областта на медико-социалните науки.

"Бих искал най-сърдечно да поздравя всички номинирани и наградени. Вярвам, че дългогодишните усилия, себеотдаване и неуморен труд е важно да бъдат забелязвани и оценени достойно, за да вдъхновяват и мотивират", каза ректорът акад. Лъчезар Трайков.

Председателят на Студентски съвет Людмила Борисова обяви победителите в отделните категории. Студент на годината на Филиал "Проф. д-р Иван Митев" гр. Враца е  Силвия Петрова от специалност "Лекарски асистент". Студент на годината на Медицински колеж "Йорданка Филаретова" е  Християн Младенов от специалност "Рентгенов лаборант". Студент на годината на Факултета по обществено здраве "Проф. д-р Цекомир Воденичаров, дмн" е Кристиян Либих от специалност "Медицинска сестра".

 

Студент на годината на Фармацевтичен факултет е Каролина  Иванова от 5-ти курс, а на Факултета по дентална медицина (ФДМ)  – Борислав Атанасов от 5-ти курс. Студент на годината на Медицински факултет е Мустафа Барзев от 6-ти курс.

 

Чуждестранен студент на годината стана Юлия Шнайдер от Германия, студент в ФДМ.

 

Студент на годината на Медицински университет – София стана Любомир Гайдарски, студент 5-ти курс на Медицински факултет. Той е демонстратор в Катедра по анатомия, хистология и ембриология на факултета и работи като болногледач в УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов“. Автор е на шест публикации с IF в рамките на една календарна година и има множество участия в конгреси, симпозиуми и семинари на национално и международно ниво.

Коментари