Публикация

Лапароскопски операции при рак на дебело черво, ректум и бъбреци (ВИДЕО)

В Клиниката по хирургия на УМБАЛ Александровска оперират пациенти с широк спектър от патология – тумори на бъбреците, на дебело черво, ректума, както и рак на гърдата.  

„Използваме апаратура от ново поколение – лапароскопски конзоли и колони. Новите технологии дават възможност да се прави профилактика на някои усложнения при операция“, поясни доц. Манол Соколов, началник на Клиниката.

 

Апаратурата е важна, но също така важни са специалистите, които работят с нея. Лекарите в Клиниката по хирургия заедно са изключителен екип, подчертава доц. Соколов във видео за CredoWeb. 

 

В нея се намира единствена по рода си апаратура в България за функционално изследване на хранопровода (High resolution manometry system) и 24-часово мониториране на киселинността в него. С нея може да се наблюдават още стомаха и дванадесетопръстника.

 

Гастроезофагеалната рефлуксна болест е често срещана дори и при млади хора. Тя може да провокира промени в лигавицата, а в определени случаи и да отключи злокачествени процеси. С апаратурата може да се прецени дали тези пациенти се нуждаят от лапароскопска операция за подобряване качеството на живот и избягване на усложнения, посочва доц. Соколов. 

 

За повече подробности гледайте цялото видео! 

Коментари