Публикация

БЛС ще подпомогне 10 млади лекари в Бургас

БЛС ще подпомогне 10 млади лекари в Бургас

Регионалната колегия на Българския лекарски съюз в Бургас ще подпомогне 10 млади лекари до края на тази година. Условието е да са завършили медицина, но да нямат придобита специалност. Помощта ще е еднократна и може да бъде използвана единствено за подпомагане участието на млади специализанти в обучителен курс по конкретната специалност, в която са записани. Това съобщи зам. председателят на сдружението „Младите лекари“ кардиологът д-р Диян Господинов.

„Приветстваме решението лекари да подпомагат други лекари в тяхното професионално израстване. Няма как да не сме доволни, че най-накрая БЛС се обръща и към по-специфичните нужди на младите колеги. Публична тайна е, че специализацията е сериозна инвестиция в професионалното израстване на всеки лекар, една част от която поема държавата, а друга – семействата на лекарите. Една от целите на сдружението „Младите лекари“ е да потърсим и други решения в подкрепа на нашите колеги. Защото като лекари знаем, че доброто здравеопазване е възможно с непрекъснатото повишаване на квалификацията на всички колеги, което неминуемо ще е от полза за цялото общество“, каза д-р Диян Господинов.

Той съобщи, че сдружението „Младите лекари“ вече е регистрирано като юридическо лице с нестопанска цел. По този начин ще се търсят възможности не само да се подпомогне професионалното израстване на повече млади лекари, но и да се организират

мащабни кампании за профилактика, превенция и промоция на здравето сред жителите на областта

„Мисията ни е да бъдем близо до хората, да ги лекуваме и да ги съветваме как да подобрят здравето си. След успешната кампания сред учениците по случай Деня на влюбените, планираме и други акции сред различни групи от обществото. И се надяваме, че ще бъдем подкрепени в усилията си за повишаване на здравната култура и здравословното състояние на бургазлии от всички, които споделят нашата кауза. В същото време искам да подчертая, че ние сме част от БЛС. Нека няма никакво съмнение в това“, подчерта д-р Господинов.

Коментари