Публикация

Д-р Александър Найденов: В CredoWeb намирам информация, която мога да приложа в практиката

Д-р Александър Найденов: В CredoWeb намирам информация, която мога да приложа в практиката

Д-р Александър Найденов е сред най-активните в платформата специалисти и носител на грамотата „Лекар/фармацевт, препоръчан от CredoWeb” за 2022 г. Повече от 20 години работи като общопрактикуващ лекар във Вършец. 

 

Казва, че до голяма степен медицинските му интереси са формирани от контингента, който лекува. Пациентите му са предимно хора от третата възраст и затова се интересува от теми, като сърдечносъдови и ендокринологични заболявания. Иска да научи новостите за лечението и диагностиката на исхемичната болест на сърцето, високото кръвно, диабет тип 2, а също така някои дегенеративни заболявания. 

 

Класацията „Лекар/фармацевт, препоръчан от CredoWeb“ бе обявена за първи път в края на 2021 г., като наскоро приключи нейното второ издание за 2022 г. Отличените лекари или фармацевти в нея са избрани на база обективна оценка за поведението им в платформата – участия в дискусии, обучения, преглед на статии и видео материали, коментари и др.

 

Ето какво сподели д-р Найденов за дигиталната комуникация:

С какво платформата CredoWeb Ви е полезна от професионална гледна точка?

Всеки път, когато имам свободно време мога да прочета актуална информация от компетентни колеги. Мога да опресня и подобря знанията си по различни теми. Аз работя в провинцията и не винаги имам възможност да посетя някое медицинско събитие. 

Кой бяха най-интересните онлайн дискусии за Вас?

Последно имаше интересна дискусия за ваксините, в която имаше доста съвети и препоръки. Интересни бяха темите за COVID-19 и други вирусни заболявания, представени от проф. Тодор Кантарджиев. Важна беше дискусията за диабет, поради застаряването на популацията и увеличаването на хората с това заболяване. Особено интересни са нещата, който можем да приложим в нашата практика. 

Коментари