Публикация

Забавни съвети за оцеляване през празничните дни

Коледата е на прага. Като всяка година, по същото време, на същото място. Нищо ново. И въпреки всичко се вълнуваме, правим планове и се страхуваме, че ще пропуснем някоя задача.


Следващите съвети ще ви помогнат да избегнете стресовите ситуации и да се приготвите за празниците спокойно:

1. Бъдете откровенни: „Мамо, защо Дядо Коледа винаги използва същата хартия за опаковане като теб?” - „Защото имаме еднакъв вкус, миличко.”

2. Ако продавачът в магазина за детски играчки ви уверява, че съответната игра е лесна за събиране, вероятно този продавач е безсрамен лъжец. Уверяваме ви, че рекламираният замък на рицарите трябва да се строи 2 дни и в момента, в който е готов ще започне да се разглобява, така че години след това ще се спъвате в заострените шапки на средновековните дами.

3. Жените не искат да им се подаряват: препарат за премахване на лекета, бензин за колата, DVD с фитнес, електрическа четка за зъби, готварски книги, паста срещу гъбички, съдове от йенаглас. Просто ви го казваме, за да си знаете.
 
4. Планирайте бюджета за коледни подаръци, а след това не проверявайте колко сте изхарчили до месец април – или никога. Изяжте съобщенията от банките и научете децата си да не отварят вратата на кредиторите.

5. В определен момент се запитайте: Има ли смисъл да украсявам бисквитите с шоколад, когато всички веднага го обират? Ако отговорът ви е „Да”, моля да не продължавате да четете, защото този път не заслужавате никаква помощ.

6. Дребните лукчета /арпаджик/ са дяволска работа. За да обелиш едно от тях ти трябва цяла сутрин. Те не заслужават това, защото са твърди, егоистични малки лукчета.
 
7. Не се състезавайте с другите хора за получените коледни картички. Независимо от всичко изпратете вашите коледни пожелания до приятелите си, както и благотворителните коледни картички. Усещането, че сте добър човек е много приятно.

8. На Коледа е разрешено да изпиете чаша ликъор.

9. Преди да започнете да обикаляте трескаво магазините, за да си търсите подходящата рокля за коледното парти в офиса, проверете дали работите в офис и дали сте поканени на парти. Ако не работите в офис и нямате покана за коледно тържество, няма нужда да нападате магазините.

10. Ако подарите на родителите си или други възрастни роднини по 10 лева и кажете „Купи си нещо хубаво”, те може да се обидят, затова увеличете сумата до 20 или най-малко 15.

11. Важно е да похвалите всички деца за участието им на коледното тържество в училище, въпреки че вашето дете се е изявило несравнимо по-добре.

12.
Предлагаме отговор на въпроса: „Mамо, Дядо Коледа не е ли татко?” „Глупости. Кога баща ти е вършил нещо полезно в къщи?”

13. За да спестите пари от забавленията за децата, прочетете им някой страховит роман на свещи. В края на краищата зловещите истории са подходящи за това време на годината.

14. Само защото смятате, че е редно да поканите свекърва си, не означава, че трябва да я пускате в къщи.

15. Трябва да знаете, че сътрудникът в магазина за електроника вероятно лъже безсрамно, когато ви каже: „Много е лесно да се инсталира – просто се включва и започва да работи”.

16. Внимавайте с томболата на училищното коледно тържество, защото има вероятност да спечелите тази отвратителна ваза, която дарихте след като ви се падна на томболата предишната Коледа.

17.
Очаквайте и приемете спокойно оплаквания от рода на: „Това не беше Дядо Коледа. Това беше бащата на Мишо!”

18. Може да не сте привърженик на символичните подаръци, но след като 4 дни сте обикаляли улиците, за да намерите място за паркиране и 6 дни сте се блъскали по магазините и едвам сдържайки сълзите си изведнъж ще откриете, че те са много мили и подходящи.
 
19. Не се притеснявайте да отговорите на въпроса как Дядо Коледа влиза в къщите, които нямат комин с думите „Най-вероятно през дупката на портфейла ми, където бях сложила парите си.”

20. Струва си да купите за подаръци на хората разни боклуци заради удоволствието да ги зачеркнете от списъка. Кое 7-годишно дете не мечтае за нов парцал за под.

21. Ако съпругът ви възнамерява в последния момент да ви поднесе чайник, ще бъде справедливо да му подарите ренде за сирене.

22. Коледа е време за радост и разбира се за това ше се чувствате депресирани. Приемете този факт и гледайте напред.

23.
Престанете да се затруднявате с отговорите на въпроси. „Mамо, как успява дядо Коледа да обиколи всички къщи за една нощ?” „Това е добър въпрос. Но първо ми кажи дали няма нещо интересно по телевизията?”

24.
Не се тревожете, че покрай коледните угощения ще напълнеете, защото натрупаните сланинки по тялото ще ви пазят при евентуални падания. Има шанс, ако паднете от нисък етаж да отскочите обратно като топка.

25. Моля, моля, моля, запомнете, че кучето не е само за Коледа. Ако сте решили да подарявате домашен любимец, то нека бъде на някой, който ще оцени жеста и няма да остави бедното животно без дом още на 1-ви януари.

26. Наистина е много мило да получите от децата си саморъчно изработени подаръци — в края на краищата на кого му е излишна една фигурка от макарони? — но преди да изпратите децата си в леглото може да ви се прииска да им посочите някаква алтернатива като „Знаете ли, че в магазина има прекрасни неща за купуване.”

27. Ако все още не сте направили нищо за Коледа и сте в стрес, изпийте един троен ликьор. Ще се очудите колко малко ви пука.

28. Не купувайте на децата си играчки, които поучават, ако не искате да им развалите настроението, а може би няма да имате нищо против това, ако те са досадни.

Коментари