Публикация

Националният рамков договор за 2011 г. бе подписан

Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и Управителният съвет на Българския лекарски съюз подписаха Националния рамков договор за медицинските дейности през 2011 г.


„Постигнато беше съгласие по много спорни моменти, като надделяха разумните предложения” - това каза управителят на НЗОК д-р Нели Нешева.  

”Нов положителен момент за следващата година е приетото решение всички средства, събрани от здравноосигурителни вноски, да бъдат използвани в рамките на годината за здравноосигурителни плащания. НЗОК няма да има излишък, както е било досега”, отбеляза още д-р Нешева.

„Днес беше завършен един дълъг процес и с този договор поставяме добро начало на 2011 година. Трябва да се отбележи, че с осигуреното по-добро и по-устойчиво финансиране за следващата година имахме добра изходна база за тези преговори”, заяви Владислав Горанов – председател на Надзорния съвет на НЗОК.

Диана Хаджиангелова – член на Надзорния съвет на НЗОК и представител на организациите за защита правата на пациентите каза: „За първи път пациентска организация участва в преговорите и в подписването на Национален рамков договор. Това е една положителна стъпка и знак за партньорство и разбирателство”.

Преговорите с Българския зъболекарски съюз по Националния рамков договор за денталните дейности също са приключили. Подписването на договора предстои.

Окончателното преподписване от министъра на здравеопазването и на двата договора ще се състои на 29.12.2010 г. на официална церемония в Министерство на здравеопазването.

Коментари