Публикация

Отделенията в пловдивска болница с трето ниво на компетентност

Близо 80% от отделенията в МБАЛ „Пловдив” ще получат най-високото - трето ниво на компетентност, съобщи директорът на здравното заведение д-р Аргир Аргиров.


Той уточни, че 2010 година е била трудна и напрегната относно финансирането и делегираните бюджети, но болницата е успяла да изпълни изискванията на здравното министерство и да осигури диагностика и лечение на над 30 хиляди пациенти.

Въпреки, че през последните месеци плащанията по линията на касата са се регулирали, болницата все още не е получила близо 2 милиона лева за юни и юли месец, обясни д-р Аргиров.

Според него най-вероятно парите ще се изплатят в началото  на 2011 година.” За момента успяваме да се разплащаме навреме с доставчиците на лекарства и да осигуряваме всичко необходимо за болните”, категоричен е директорът на бившата окръжна болница.

По думите му към момента няма още яснота какви промени ще бъдат направени в организацията на спешната помощ, но не бива да се очакват сътресения или проблеми с обсулжването на болните.

Д-р Аргиров обясни, че ако в предишни години здравното заведение е губило от лечението на здравнонеосигурени пациенти по 250-300 хиляди лева годишно, тази година  рязко е намалял броя на пациентите без здравни вноски и в рамките на месец те са не повече от 5-6 човека.


Коментари