Публикация

Да отворим сърцата си и да помогнем!

Да отворим сърцата си и да помогнем!

Ежедневно десетки пациенти на Военномедицинска академия (ВМА) се нуждаят от кръвопреливане – пациенти с остри кръвозагуби, причинени от травми, за лечение на тежки изгаряния, при планови и спешни хирургични и акушерски интервенции, за лечение на злокачествени заболявания, както и за поддържане живота на пациенти, пострадали при пътнотранспортни произшествия и при чернодробни трансплантации.


Насърчаване на безвъзмездното кръводаряване е една от нашите мисии. През последните години нашата общност от кръводарители нараства все повече и достига до над 6000 души на годишна база. Половината от тях са част от военните формирования на Българската армия.

Благодарим на всички, които ни помагат в битката за човешкото здраве и живот!

Кръводарител може да бъде всеки здрав човек на възраст от 18 до 65 години, тежащ над 50 кг и намиращ се в добро здраве. Мъжете могат да даряват кръв 5 пъти в рамките на една календарна година, а жените – 4 пъти.

Интервалът между две кръводарявания трябва да бъде минимум 2 месеца

„Бъди един от нас: Дари кръв – спаси живот!” – всеки ден, от 08:00 до 16:00 часа, Кръвен център – ВМА. За допълнителна информация можете да се обадите на: 02/ 92 25 506.

Коментари

Защо Очните лекари не отворят сърцата си и да помогнат на пациентите?