Публикация

Директорът на плевенската болница кани джипита да сключват договор с нея

Над 20 000 пациенти са преминалите до момента през Спешно отделение към УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен, съобщи Изпълнителният директор на болницата доц. д-р Димитър Стойков.


Той е категоричен, че има видим ръст на пациентите.

„Всеки човек, дошъл до отделението, трябва да бъде прегледан, за да се установи дали той е спешен, или не. Нужно е да му се направят изследвания, да се похарчат средства, за да се установи каква е причината за здравословния му проблем и чак тогава да се постави диагноза и да се прецени дали е за настаняване в болница, или не”, обясни доц. д-р Стойков.

От Нова година директорът на болницата предлага на личните лекари да направят или договор с болницата, която нощем и в празничните дни  да обслужва  пациентите им,или да дават дежурства в кабинети ,разкрити на територията на болницата. Ако личните лекари не се съгласят те ще трябва да дават на болницата не 0,11 ст., както се предвижда, а 0,10 ст., обяви доц. д-р Стойков. Така няма да се налага да се връщат болни, като всички от пациентската листа на съответното джипи ще бъдат обслужвани безотказно.

Ако и това не стане то ние ще бъдем принудени, ако пациент потърсил наша помощ и се окаже,че не е спешен случай да го помолим да заплати направените му медицински изследвания и консултации, а след това да си търси парите от джипито. Надявам се, че ще се намери решение.

Това ще стане, като всички координират действията си. Така за всички - за пациента, за личните лекари, за ДКЦ-тата и за нас, ще е добре. 

Коментари