Публикация

Защо е важно работното място да е приятно и вдъхновяващо?

Защо е важно работното място да е приятно и вдъхновяващо?

Постигането на баланс между стреса и налягането на работното място и личния живот извън него е трудно. Но да създадете привлекателно работно място е задължително за вашата душевност, вашата успешност и за успеха на бизнеса ви.

Едно от най-важните уроци, които многото успешни компании са научили е, че насърчаването и развиването на работна среда, която е забавна и вдъхновява служителите да се радват на работата си може да доведе до огромни ползи. Щастливите служители са лоялни служители, а лоялните служители могат да постигнат невероятни неща. Това е един от ключовите фактори за успех на гиганти като Google, Apple и SAS Institute.

 

Ето десет ключови причини защо създаването на работна среда, която хората обичат е критично за бизнеса ви:

 

1.   Щастието се разпространява.

2.   Щастливите служители са успешни служители.

3.   Щастливите служители имат правилното отношение.

4.   Намаляването на стреса увеличава продуктивността.

5.   Позитивната работна среда насърчава рисковете.

6.   Щастливите служители подкрепят един друг.

7.   Щастливите служители не се страхуват да правят грешки.

8.   Лидерите дават пример.

9.   Щастливите служители вдъхновяват креативност.

10.   Хората обичат да работят с щастливи хора.

 

Създаването на работна среда, която е забавна и щастлива не е лесно. Колкото повече се опитвате, толкова по-големи дивиденти ще получите.

Когато служителите са щастливи и се чувстват добре на работното място, те са по-мотивирани и по-продуктивни. Това води до постигане на по-добри резултати и успех на компанията като цяло. По този начин създаването на работна среда, която подпомага щастието на служителите, е от ключово значение за успеха на всяка компания.

Най-успешните организации осъзнават, че здравото работно място е щастливо и продуктивно.

 

„Все повече институции по света признават, че работодателите и мениджърите имат водеща роля в предотвратяването на заболявания и насърчаването на добро здраве. Хората осъзнават колко е важно здравето им. – споделя д-р Мария Титопулу, доктор по социална медицина и зам. управител на ЛОТ-КОНСУЛТ. – От една страна по-възрастните работници трябва да останат здрави, за да продължат да работят и да се наслаждават на последните си години. От друга страна младите поколения са по-осведомени за здравето и очакват работодателите им да осигуряват здравословно работно място, а не просто да им плащат заплата. Физическите и психически заболявания на работното място могат да се предотвратят.“


Факторите, които застрашават здравето на служителите на работното място са различни –  увреждане на слуха, развиване на астма или рак в резултат на неконтролирани външни влияния. Работните условия не трябва да създават среда, която увеличава вероятността от физическо или психическо заболяване, като тези, свързани със заболявания причинени от стрес на работното място.

 

Коментари