Публикация

Факултетът по фармация към МУ - Варна отбелязва 15 години от създаването си

Факултетът по фармация към МУ - Варна отбелязва 15 години от създаването си

През 2023 г. Факултетът по фармация към МУ - Варна отбелязва 15 години от създаването си. Годишнината е повод да се подчертаят успехите на висококвалифицирания екип от преподаватели в мисията им да обучават студенти, специализанти и докторанти по основните фармацевтични дисциплини и да подготвят специалисти на световно ниво.  Факултетът е създаден с Решение на 40-ото Народно събрание на Република България от 16 октомври 2008 г.

 

Празничната годишнина ще бъде отбелязана с участието в различни събития, както и с организацията на семинари, научни форуми и научно-практически конференции.

 

Събитийният календар за годишнината

 

започва с 14-ата Научна конференция по медицинска биология, която Катедрата по биология в МУ - Варна организира от 2 до 4 юни. В рамките на форума ще се състои и работна среща на „Дружество по медицинска биология“ на катедрите по биология на медицинските университети в България.

 

Факултетът по фармация ще има представяне в най-големия фармацевтичен форум в страната -  Българските фармацевтични дни 2023, от 23 до 25 юни в курорта Боровец. МУ - Варна ще участва в научната програма, а също ще има и самостоятелен щанд на специализираното фармацевтично изложение, което ще съпътства събитието. 

На 20 и 21 октомври ще се проведе 9-ият Варненски фармацевтичен бизнес форум с научно-практическа конференция. В рамките на събитието тържествено ще бъде отбелязана и 15-ата годишнина на Факултета по фармация.

 

Два семинара организира Катедрата по организация и икономика на фармацията в края на годината. На 24 ноември ще се проведат семинар и уъркшоп по дигитален фармацевтичен маркетинг. Финалът на събитията за годишнината ще бъде на 1 декември, когато предстои и семинар по история на фармацията, с участието на преподаватели, студенти, специализанти и докторанти от МУ - Варна.

 

Програмата вижте ТУК

Коментари