Публикация

„Амбинор Къп” стартира за 19-а поредна година с над 80 участници

„Амбинор Къп” стартира за 19-а поредна година с над 80 участници

Стартира 19-ото издание на националния тенис турнир за мъже на открито – „Амбинор Къп”. С всяка изминала година броят на участниците расте. Тази година над 80 тенисисти ще премерят сили в оспорвана надпревара на кортовете на ТК „Левски" в София от 1 до 6 май.  

 

Петър Велев – организатор на „Амбинор Къп”: 

„Никога не сме очаквали, че 19 години ще минат толкова бързо, че ние ще сме толкова постоянни, че ние ще продължим да правим това, което бяхме замислили още от самото начало.”  

Турнирът се е наложил в спортния календар

като събитие, което дава възможност на новите таланти да премерят сили с вече утвърдени имена в тениса. Водач в схемата е националният шампион в зала от този сезон Милен Янакиев, втори поставен е Марио Радев, а под номер 3 е финалистът от Държавното първенство на закрито Вардан Манукян. Най-младият участник е 16-годишният Ивайло Томов, а най-възрастният е Пламен Цонев, който е на 58 години. С „уайлд кард” в основната схема ще се включи 17-годишният Янко Янков. Контузия ще попречи на трикратния шампион от „Амбинор Къп” Пламен Милушев да участва и в това издание. 

 

„Амбинор Къп” е първият турнир на открито в българската история и се провежда без прекъсване от 2004 г., като дори COVID-пандемията през последните години не спря организаторите да спазят традицията. 

 

Петър Велев – организатор на „Амбинор Къп”: 

„Разбира се, преди 19 години нямаше толкова много възможности за българския тенис и спонтанно турнирът прерасна в мъжки турнир. Вече мислим и за юбилейната 20-а година, ще има корекция на наградния фонд, който ще бъде увеличен. Ще помислим и за нов формат. Има идея да организираме и женски турнир.” 

Финалите на „Амбинор Къп” ще бъдат на 6 май

Наградният фонд включва 2000 лв. и предметни награди с продукти за възстановяване за спортистите. 

Коментари