Публикация

Министър Меджидиев получи наградата „Най-успешна здравна политика в полза на обществото“

Министър Меджидиев получи наградата „Най-успешна здравна политика в полза на обществото“

Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев получи наградата „Най-успешна здравна политика в полза на обществото“ по време на Осмото издание на Балканските медицински награди 2023, което се състоя в Пловдив.

Наградата

се връчва в полза на инициираната от здравния министър позиция на България за стартиране на преговорите за изменение на договора, сключен между Европейската комисия и Pfizer/BioNTech за закупуване на ваксини срещу COVID-19. Всичко това се случи в навечерието на дългоочакваната новина от СЗО за края на пандемията. Така по време на церемонията бе определен като „бялата лястовица на Европа“. 

„Това е една от най-хубавите награди, които съм получил през живота си, защото е признание за мен, че стремежът ми да защитя правата на българските граждани е забелязан и оценен”, подчерта д-р Меджидиев.

Наградата му бе връчена от д-р Николай Болтаджиев - председател на Центъра за защита правата в здравеопазването (ЦЗПЗ).

Отличие и за проф. Генчо Начев

На събитието присъства и началникът на политическия кабинет на здравния министър, доц. Момчил Мавров. Tой отличи проф. д-р Генчо Начев, дмн, в категория „Цялостен принос в медицината” и връчи награда в категория „Инвестиции в детското здравеопазване“ на Лечебно-диагностичен корпус за детски хематологични и онкологични заболявания към УМБАЛ „Св. Георги“ ЕАД - Пловдив.


В официалната церемония се включиха водещи лекари, болници, клиники и медицински екипи, като номинациите са направени от здравни организации, специализирани медии и журналисти. Организатор е Global Leaders Forum.

Коментари