Публикация

Палиативните грижи в помощ на семейства с тежко болни близки

Палиативните грижи в помощ на семейства с тежко болни близки

Отделението за палиативни грижи в МБАЛ „Централ Хоспитал“ осигурява възстановителна програма, за да подпомогне физическото възстановяване, но и на емоционалното състояние на пациентите.

Подходящо е за хронично болни и инвалиди

Приемат се пациенти с хронични белодробни заболявания и нуждаещи се от кислородотерапия, прекарали инсулт, с тежки хронични и с онкологични заболявания. Подходящо е за инвалиди и за хора с инвалидизиращи заболявания, за нуждаещи се от грижа – хранене, лична хигиена, медицинско наблюдение, за възстановяване след операция – хирургична, ортопедична и др., а също и самотни възрастни хора.

За постъпване не е необходимо направление от личния лекар, а само медицинска документация, свързана със здравословното състояние на болния. До 24 часа след приема се обсъжда и подготвя индивидуален план за лечение и рехабилитация, обясни началникът д-р Стефан Василев.

Лечебното заведение осигурява 24 часа медицинско наблюдение,

сестрински грижи и санитарно обслужване, 24 часа охрана, визитация от лекар всеки ден, консултации със специалисти при нужда, социални и духовни грижи, 4-кратно хранене с възможност за диетично хранене при нужда, рехабилитация, хигиенно обслужване и пране.

Достъпът за болните е улеснен

Отделението по палиативни грижи в МБАЛ „Централ хоспитал“ в Пловдив е с широки входове за улеснен достъп на колички, в съответствие с европейските изисквания. Разполага с функционални легла, кислородни апарати, аспиратор и необходимите консумативи за тежко болни.

 

Пациентите не се налага да си носят памперси, а при необходимост от преливане на кръв или други биологични продукти се заплаща по ценоразписа на болницата – https://centralhospital.bg/index.php?p=15.

Коментари