Публикация

Невролози от ВМА обмениха опит с колеги от страната и чужбина

Невролози от ВМА обмениха опит с колеги от страната и чужбина

Специалисти от Клиниката по нервни болести на Военномедицинска академия (ВМА) бяха активни участници в провелия се преди дни XXII Национален конгрес по неврология.


Постерът „Интракраниална хипотензия и субдурален хематом при пациент с ликворно изтичане: клинично предизвикателство“ е с автори д-р Габриел Димитров, д-р Десислава Наева и д-р Кана Принова. Той касае рядък клиничен случай, чийто заключения имат полезна практическа насоченост. Представянето на постера от д-р Габриел Димитров спечели сърцата на журито.


Началникът на Клиниката по нервни болести – д-р Кана Принова, подчерта високите възможности за диагностика и лечение на неврологичните заболявания във ВМА.

В хода на конгреса бяха обсъдени актуални препоръки и нови разработки

по отношение на социалнозначими заболявания като инсулт, множествена склероза, Паркинсонова болест, деменция, стратегии за лечение и диагностика на болка и други състояния.

 

Участници и лектори на събитието отново бяха световни авторитети в неврологията.
„Националният конгрес по неврология е събитие на световно ниво, от което винаги извличаме нови знания, оставаме с положителни емоции и се зареждаме за нови клинични предизвикателства“, коментираха невролозите от ВМА.

Коментари