Публикация

ЗА ЛЕКАРИ: Приложение на портативните ехокардиографи в спешната медицина

ЗА ЛЕКАРИ: Приложение на портативните ехокардиографи в спешната медицина

Доц. Красимира Христова, дм, председател на Българската асоциация по неинвазивна образна диагностика, ще изнесе лекция с практическо обучение за лекари на тема: Ролята на фокусираната ехокадиография в условия на спешност. Приложение на портативния ехокардиограф в ежедневната практика. 

Това ще бъде част от медицинския форум ЗА ЗДРАВО И МЛАДО СЪРЦЕ, което ще се проведе на 1 юни, от 13:00 часа в Интер Експо Център, в зала "Панорама". 

Спешните състояния изискват навременна и точна диагностика, във всеки един момент може да се спаси човешки живот.

Какво е приложението на портативните  ехокардиографи в спешната кардиология и в спешната медицина като цяло?, твърди доц. Христова.

Участието Ви като лекар е не изисква такса.

 

 

Доц. Красимира Христова е кардиолог и доказан експерт в неинвазивната образна диагностика на сърдечносъдови заболявания с над 25-годишна практика. Медицински директор е на Медицински център по сърдечносъдови заболявания в София.


Председател е на Българската асоциация по неинвазивна образна диагностика и основател на Фондация по неинвазивна образна диагностика в кардиологията, под чиято егида се организират Софийски дни по ехокардиография. От 2013 г. е член на борда на директорите на Световната лига по хипертония. Член на борда на ЕACVI (Европейска асоциация по образна сърдечно-съдова диагностика) през 2012-2018 г. Член на ASE и член на Научния комитет към Американската асоциация по ехокардиография ASE в периода 2013 - 2016 г.

Коментари