Публикация

Не пропускайте уъркшопа на проф. Иво Петров по термография - 1 юни, Интер Експо Център

Не пропускайте уъркшопа на проф. Иво Петров по термография - 1 юни, Интер Експо Център

Проф. Иво Петров ще проведе уъркшоп по термография за лекари на 1 юни в зала "Панорама" на Интер Експо Център. Трейнингът е в рамките на медицинския форум ЗА МЛАДО И ЗДРАВО СЪРЦЕорганизиран от CredoWeb, Аджибадем Сити Клиник-Сърдечно-съдов център, Асоциацията по сърдечно-съдова образна диагностика и Интер Експо Център.

Превенцията на сърдечносъдовите заболявания и тяхното ранно откриване са изключително важни, а минимално инвазивните и неинвазивните методики са водещи в това отношение. Такъв модерен метод е термографията, който може да се използва за разпознаване на много ранни фази на сърдечносъдовите заболявания - обяснява специалистът. - Призовавам всички колеги, които имат отношение към сърдечносъдовите заболявания, да обърнат внимание на този уъркшоп, за да може да прилагаме термографията в различни условия, навреме и ефикасно.

Той определя ССЗ като най-големия убиец на нашето съвремие, особено в България. Така че колкото по-рано се открият първите белези на тези заболявания, още в асимптомна фаза, толкова по-добре за пациента, който може да бъде лекуват навреме.

Термографията е метод, който се прилага в последните 1,5 г. благодарение на софтуерните гении в България

и който не изисква сложно специализирано обучение, обяснява проф. Петров. Според него той може да се използва в национален мащаб, дори от лекарите, които нямат специалност, свързана със сърдечносъдовите заболявания. Ранното разпознаване на ССЗ и тяхната превенция са особено важни за диабетици, хора с фамилна обремененост, с висок холестерол.

 

Коментари

Виж ти, уж следя новостите, а за това не съм чувал. Е както казват някои...