Публикация

Първа среща на програма COST за онкология и гинекология в България

Първа среща на програма COST за онкология и гинекология в България

Българското дружество за борба с рака на гърдата и други гинекологични тумори, с председател д-р Мариела Василева, и доц. д-р Ангел Йорданов от Медицински университет - Плевен канят всички заинтересовани лекари, студенти и пациенти на финалната среща на инициативата GYNOCARE – Европейска мрежа за редки гинекологични тумори. Тя ще се проведе в ректората на Софийския университет между 29 юни и 3 юли, присъствено и онлайн.

Регистрацията за събитието е безплатна, но задължителна

на: https://bbca.bg/index.php/cost-gynocare/

На срещата ще бъдат разгледани важни и дефицитни аспекти в грижата за пациентите с гинекологични тумори

– рак на маточната шийка, ендометриума и яйчниците, както и рака на гърдата. Предвидени са сесии, свързани с мултидисциплинарния поход в лечението на онкологичните заболявания. Специални работилници за извършването на сентинелна биопсия на лимфните възли, скрининг и диагностика на HPV и рака на маточната шийка, роботизирана хирургия и пациентско застъпничество. Теми на конференцията са дигиталното здравеопазване в България и чужбина и фундаменталните научни изследвания.

Гост лектори от чужбина ще бъдат световно известни имена в научните изследвания, диагностиката и лечението на рака

като: Prof. Emiel Rutgers (Недерландски раков институт), Prof. Riccardo Audisio (главен редактор на Европейския журнал по хирургична онкология), Prof. Alexandru Eniu (заместник-директор по научните въпроси на Европейското училище по онкология и координатор за Източна Европа), Prof. Jean Calleja Agius (ръководител на Катедрата по анатомия на Университета в Малта), Gemma Gatta (координатор в Катедрата по превентивна медицина на Италианския национален институт за туморите), Prof. Antonio Giordano (професор в Университета в Сиена, Италия), Prof. Metodi Metodiev (професор в Университета в Есекс, Великобритания), Prof. Neville Calleja (ръководител на Катедрата по обществено здраве на Университета в Малта) и много много други, отдадени на онкологичната грижа лектори от чужбина и от България!


С изключение на пациентската беседа, за която има предвиден преводач, всички останали сесии ще се провеждат само на английски език.

 

Вижте най-новите видео презентации в обучителната платформа "Биоскоп - Рак на гърда" - към всяко видео има тест + сертификат. 

 

Коментари