Публикация

3D принтер за лекарства – един от акцентите на конференцията на помощник-фармацевтите

3D принтер за лекарства – един от акцентите на конференцията на помощник-фармацевтите

„Фармация, технология, здраве“ е мотото на Третата конференция на Българската асоциация на помощник-фармацевтите, която ще се проведе на 10 и 11 юни 2023 г. в парк хотел Витоша, София.

 

Събитието събира на едно място водещи лектори, медицински специалисти, студенти по фармация, бранд мениджъри и повече от 25 компании, обединени около идеята за по-качествена фармация, която е насочена към бъдещето.

 

Именно на тази тема е подчинена откриващата презентация, която ще изнесе проф. М. Димитров от МУ – София. В нея той разглежда 3D принтирането, което позволява създаването на индивидуална таблетка, с удължено действие, в която се комбинират различните лекарства, приемани от пациента. 

 

В научната част помощник-фармацевтите ще се запознаят не само с новостите във фармацията, които ще допринесат за надграждане на ежедневните им умения, но и ще научат подробности за най-новата магистърска програма „Фармацевтичен бизнес мениджмънт“ в Медицински университет – Пловдив.

 

Форумът ще завърши с гала вечеря, по време на която Българската асоциация на помощник-фармацевтите ще връчи ежегодните си призове за регионална колегия на годината, отличена фирма – партньор на асоциацията и помощник-фармацевт, който има цялостен принос към професията.

Коментари