Публикация

Колко често жените мислят за храна? А за секс?

Над 60% от жените не се чувстват комфортно, когато се хранят пред партньорите си, а близо половината се притесняват да се събличат пред тях, сочи ново проучване.


В анкета, резултатите от която са цитирани във в. “Дейли мейл”, са се включили 5 хиляди души. Голяма част от жените споделят, че постоянно са загрижени за теглото си. Внимават повече при подбора на храни, като при посещение в ресторант близо 13% от участничките в допитването споделят, че са избирали нискокалорични блюда, вместо такива, каквито са искали.

При обобщаване на резултатите от изследването се наблюдават явни различия в нагласите на жените и мъжете към храната и секса. Около една четвърт от жените мислят за храна на всеки 30 минути. За секс толкова често си фантазират само 10 на сто от представителките на нежния пол.

Mъжете мислят за секс много по-често, като един на всеки 20 фантазира за интимни ласки всяка минута, а 36% - на всеки половин час.

“Ролята на апетита е ключова за загубата на тегло. Хората обаче често попадат в порочен кръг, като се отказват се някои храни, но в последствие получават пристъпи на глад, които водят до преяждане. Това е така нареченият йо-йо ефект от диетите, който от своя страна става причина много хора предварително да прекъсват спазвания режим на хранене”, пояснява Мери Щругър, диетолог и поведенчески терапевт.

Много жени признават, че следват този модел, като 15% от участвалите в анкетата жени споделят, че тайно консумират нездравословна храна. Около 40 на сто от жените посочват, че са пристрастени към шоколада и посягат към него четири пъти седмично.

Специалистите са категорични, че хората трябва да имат реалистична представа за хранителните си слабости. Те припоръчват на тези, които искат да редуцират теглото си, да заменят мазните и сладки храни с такива, които са богати на бавно разграждащи се въглехидрати (кафяв ориз, сладки картофи, банани), защото те засищат за по-дълго време.

Коментари