Публикация

Д-р София Ангелова: Храмът "Св. Мина" се нуждае от спешна реставрация

Д-р София Ангелова: Храмът "Св. Мина" се нуждае от спешна реставрация

Старинният храм "Св. Мина" в кв. Гео Милев в столицата се нуждае от спешна реставрация. Историческата сграда се руши поради липса на поддръжка. Необходими са 150 000 лв., които ще се изразходват за най-неотложните възстановителни дейности на църквата.

 

Благотворителна акция в полза на храма стартира в началото на този месец по инициатива на председателя на Сдружение „Национална асоциация за профилактика на белодробни болести“ д-р София Ангелова, с активната подкрепа на кмета на район „Слатина“ Георги Илиев и председателя на Сдружение „За Слатина“ Любен Вуков.

 

Кулминацията е благотворителен концерт „За живот без тютюнев дим“, който ще се проведе пред стадион „Академик“ в столицата на 31 май, от 19:00 ч. 

 

Във видеото д-р Ангелова разказва, защо този храм е така важен за историческата памет на България.


В предстоящия концерт ще вземат участие редица известни български музиканти и артисти – Кристина и Михаил Белчеви, Хайгашот Агасян, Кристина Димитрова и Орлин Горанов „Б.Т.Р“, D2, „Трамвай №5“ и „Супертрик“, Мая Нешкова и Мария Чакърдъкова. Сред участниците са и Мандолинен квинтет София, Трио Вива, Натали Ангелова и Ина Дюлгерова. Водещи на събитието ще бъдат д-р София Ангелова и д-р Неделя Щонова.

 

Тъй като датата на концерта съвпада със Световния ден за борба с тютюнопушенето, на място ще бъдат поставени четири урни, в които желаещите ще могат да дарят сума, равняваща се на една кутия цигари. Средствата, събрани по време на събитието, ще бъдат официално обявени непосредствено след концерта и ще бъдат прибавени към парите, постъпили в обявената сметка на храма „Св. Мина“.

 

CredoWeb подкрепя инициативата и подпомага разгласяването на кампанията и благотворителния концерт.

 

Всеки, който желае да се включи в инициативата, може да направи своето дарение по банковата сметка на храма:

BIC: BPBIBGSF BG27 BPBI 7942 1024 6623 01.;

За ЦН при храм " Св. вмчк Мина"

Коментари