Публикация

Европейското дружество по кардиология - с нов изпълнителен директор

Европейското дружество по кардиология - с нов изпълнителен директор

Европейското дружество по кардиология (ESC) обяви назначаването на Жан-Франсоа Рифо за нов главен изпълнителен директор. Той ще поеме поста на 3 юли 2023 г, с последващ период на предаване на длъжността до 1 септември. Настоящият изпълнителен директор Изабела Бардине ще се оттегли на 30 септември.

Жан-Франсоа Рифо има богат опит в хуманитарните сектори

социалния бизнес и филантропията. Преди да се присъедини към „Action Contre La Faim“ през 2016 г. като директор по комуникациите и развитието, той е работил за ЮНЕСКО и Френския Червен кръст. Участва и в създаването на Френската национална кръвна служба (Etablissement Français du Sang) и пълното преструктуриране на сектора в началото на 2000-те години. Той е член на борда на Института за ръководители на асоциации и фондации (Institut des Dirigeants d'Associations et Fondations) и „France Generosité“ – асоциация на организации за набиране на средства.

 

Президентът на ESC, проф. Франц Вайдингер каза:

„Имаме удоволствието да приветстваме Жан Франсоа като нашия нов главен изпълнителен директор. Той е динамичен, ориентиран към ценности лидер, чийто богат опит в работата с хуманитарни неправителствени организации е подходящ за ESC. Нашата мисия е да намалим тежестта на сърдечно-съдовите заболявания за пациентите и за обществото.“

Проф. Вайдингер добави, че изказва благодарност на Изабела Бардине за нейната работа през последните 18 години.

Коментари