Публикация

Безплатни прегледи за деца със сколиоза в „Токуда“

Безплатни прегледи за деца със сколиоза в „Токуда“

По повод Световния ден за борба със сколиозата, Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда организира среща на деца със сколиоза (или съмнения за заболяването) и техните родители, които ще имат възможност да разговарят със специалистите от екипа за лечение на заболяването.


Информация и отговори на всички въпроси ще дадат проф. Васил Яблански, д-р Евгени Влаев и Мариана Попова. По време на събитието ще бъдат представени всички консервативни и хирургични методи на лечение на сколиоза, информират от болницата.

Събитието ще се проведе на 26 юни в лечебното заведение

на бул. „Никола Вапцаров“ 51Б, ет. 9, от 10:00 до 11:30 часа.


Между 11:30 и 12:00 часа е планирана кафе пауза.

Срещата е отворена за родители и деца, както и за специалисти по педиатрия и физиотерапия

На 26 юни специалистите на „Токуда“ ще извършват и безплатни прегледи за деца до 18 години със съмнения или с установена сколиоза. Записванията за часове ще стартират от 16 юни, а подробности ще бъдат публикувани в официалните комуникационни канали на болницата.

Оперативното лечение на заболяването е рутинно в практиката на екипа на проф. Яблански

В Клиниката по ортопедия и травматология в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда се предлагат различни видове хирургично лечение за корекция на всички видове гръбначни изкривявания.


През 2023 г. специалистите в лечебното заведение извършиха за първи път в страната ни оперативно лечение на сколиоза по метода VBT, който не бе достъпен в страната ни. Към момента иновативната техника е приложена успешно при 5 деца, които се възстановяват много добре.


Източник: Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда

 

Коментари