Публикация

Д-р Красен Иванов с награди от два големи международни конгреса

Д-р Красен Иванов с награди от два големи международни конгреса

Д-р Красен Иванов спечели наградата за най-добър абстракт на постерната сесия на Европейския конгрес за млади гастроентеролози (ECYG), който се проведе в Дубровник, Хърватия. Във форума взеха участие гастроентеролози от над 30 държави.


Конгресът се организира за втора поредна година и се провежда с подкрепата и акредитацията на Европейската асоциация по гастроентерология (UEG) и Европейската асоциация за гастроинтестинална ендоскопия (ESGE). Темата на абстракта, за който д-р Иванов спечели наградата, е свързана с тунелните перитонеални катетри за дренаж на асцитна течност и представя опита на Клиниката по гастроентерология за прилагането на тази методика.


Седмица след Европейския конгрес за млади гастроентеролози, д-р Иванов получи награда за второ място. Отличието бе за абстракт на постерната сесия на 11-ия Конгрес на македонското гастроентерологично дружество, с международно участие.


Конгресът се проведе в Охрид, Македония, и в него се включиха много чуждестранни лектори. Специален гост лектор и ко-модератор на научни сесии в големия форум беше началникът на Клиниката по гастроентерология в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда - доц. Петко Карагьозов. Специалистът изнесе лекция на тема „Ехоендоскопски навигирана радиофреквентна аблация на панкреасни тумори“.

Коментари