Публикация

Предстоящо: XIII Научна конференция по онкология

Предстоящо: XIII Научна конференция по онкология

В периода от 16 до 18 юни 2023 г. в „Гранд хотел Пловдив“ ще се проведе XIII Научна конференция по онкология – традиционно събитие на „УСБАЛ по онкология“ ЕАД.

Събитието е акредитирано от Българския лекарски съюз с 21 кредитни точки за лектори и с 11 точки за всички участници

Накратко представяме нашите модератори на научни сесии, както и имената на част от гост лекторите.


Проф. д-р Елена Пиперкова – водещ специалист в областта на нуклеарната медицина, член на ЕАNM, ESMO, BUON, Българската асоциация по радиология и Нуклеарна медицина и др. Член на редакционната колегия на списания „Рентгенология и Радиология”, „Онкология”, „Hellenic J Nuc Med., „World J Nuc Med” и др. Проф. д-р Елена Пиперкова е почетен председател на Българското дружество по нуклеарна медицина. Участва в създаването на Националния стандарт по Нуклеарна медицина, в „Стратегията за развитието на нуклеарната медицина“ у нас, изграждането на ПЕТ/КТ (РЕТ/СТ) центрове и Циклотрон в България.


Проф. д-р Иглика Михайлова – началник Клиника по лъчелечение към „УСБАЛ по онкология“ – София, специализирала в Безансон, Франция, и по линия на Международната агенция по атомна енергетика в Прага – Чешка република, през 2009 г. Участва в редакционния съвет на „Reports of practical Oncology and Radiotherapy”. Членува в Българското онкологично научно дружество, Българската национална асоциация по онкология, European Society for Therapeutic Radiology and Oncology (ESTRO), Гилдия на лъчетерапевтите в България.


Проф. д-р Здравка Валерианова – ръководител на Националния раков регистър, член на Българската национална асоциация по онкология, член на Научното дружество по онкология, член на Balkan Union of Oncology. Проф. Валерианова е гост-лектор на национални и международни научни форуми в Гърция, Турция, Сърбия и Италия. Член на Редакционната колегия на Journal of BUON.


Един от модераторите е и нашата млада звезда в областта на медицинската онкология – доц. д-р Ася Консулова – член на ESMO, ECCO и ASCO, национален координатор на Европейската инициатива за качествено лечение на пациенти с белодробен карцином и Европейската мрежа за лечение на тийнейджъри и млади хора с карциномни болести, председател на сдружение „Жените в онкологията“ – България.


В конференцията като гост-лектори ще вземат участие и проф. д-р Никола Владов – началник на Клиниката по жлъчно-чернодробна хирургия и трансплантология, ВМА – София, както и проф. д-р Крум Кацаров – началник на Клиниката по гастроентерология към ВМА – София.


С решение на Медицинския съвет са предприети действия по

промяна на името на лечебното заведение от „УСБАЛ по онкология ЕАД“ на УСБАЛО „Проф. Иван Черноземски“ ЕАД

като са изпратени писма до Министерството на здравеопазването за стартиране на процедура.


Благодарим на лекторите, участниците и партньорите на предстоящата научна конференция!

Коментари